Afbeelding
Marloes ten Brinke-Dekker

Debuutconcert Vocaal Ensemble V!VA!

Algemeen

KAMPEN – Vocaal Ensemble V!VA! geeft zondag 7 november haar eerste concert in De Burgwal. Op het programma staan werken van onder meer Da Palestrina, Mendelssohn, Dubra, Whitacre en Albrecht. Het ensemble staat onder leiding van Marjo van Someren en wordt op orgel en piano begeleid door Sander van den Houten.

V!VA! bestaat uit 7 zangeressen, allen woonachtig in Kampen. V!VA! is eind 2019 vanuit een vriendschapsband ontstaan: van ‘gezellig een koffietje drinken’ naar ‘gewoon voor de lol samen 3- stemmig zingen’. Van het één kwam het ander: halverwege 2020 telde het ensemble 7 zangeressen. Het doel ‘samen alles zingen wat mooi, leuk en boeiend is’ maakt dat V!VA! een repertoire heeft waarin divers muziekstromingen zijn vertegenwoordigd, zoals ‘If ye love me’ van Tallis, ‘Hebe deine Augen auf’ van Mendelssohn, werken van Dubra en Nilson, en populaire songs als ‘From a distance’ van Julie Gold en ‘Somewhere over the rainbow’ van Harold Arlen.

Het concert begint om 15.15 uur. Locatie: De Burgwal, Burgwal 60. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via vivakampen@gmail.com en bij V!VA!-leden. Aan de zaal kost een kaartje 15 euro (contant). Vanwege de huidige corona-maatregelen zijn bezoekers vanaf 13 jaar verplicht bij de ingang hun coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/herstel/testen) te tonen.