Bigband Kampen treedt op in Stadsgehoorzaal

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN ? Elkaar ontmoeten in een gezellige, ongedwongen sfeer, de drukke feestmaand muzikaal afsluiten en het nieuwe jaar goed beginnen. Dat zijn de bekende ingrediënten van het Katerconcert van Bigband Kampen dat dit jaar zal plaatsvinden in de foyer van de Stadsgehoorzaal op 1 januari vanaf 15.30 uur.

Het jaarlijkse Katerconcert kent een lange traditie. In de jaren ?70 van de vorige eeuw speelde de Bigband al jaarlijks. Toen nog onder leiding van de befaamde Kamper bandleider Henk Meutgeert, die nu onder andere de leiding heeft bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw Amsterdam. En vervolgens meer dan twintig jaar onder leiding van Hein-Jan van Vilsteren. Op dit moment wordt de band geleid door trompettist Mark Harms uit Amsterdam. Mark Harms heeft aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle zijn bachelor trompet cum laude behaald. Momenteel volgt hij zijn master Jazz trompet in Amsterdam.

De achttienkoppige band heeft voor deze gelegenheid Marye van Dijk uitgenodigd om een groot aantal zangnummers te vertolken, zodat swing en jazzrock kunnen worden afgewisseld met ballads en popmuziek. Naast solisten uit de Bigband zelf zal Mark Harms ook veelvuldig op trompet te horen zijn.

?Het Katerconcert is ieder jaar goed voor een gezellige en ongedwongen ontmoeting in een muziale sfeer, waarin ook volop ruimte is elkaar, onder genot van een hapje en een drankje, gelukkig Nieuwjaar te wensen en bij te praten. De entree is gratis?, benadrukt de organisatie. ?Bij de uitgang zal een bus staan waar het publiek een vrijwillige bijdrage kan doneren. Bigband Kampen is weer terug in het culturele centrum van Kampen, de zaal is vanaf 15.00 uur open.?