Afbeelding
GGD IJsselland

Vanaf 11 januari booster zonder afspraak in regio IJsselland

Algemeen

REGIO - In Zwolle is het vanaf dinsdag 11 januari mogelijk om zonder afspraak de boosterprik te halen aan de Meeuwenlaan. Ook voor een 1e of 2e vaccinatie kan men daar zonder afspraak terecht. 

Op afspraak laten vaccineren kan ook nog steeds. Dat gaat op de priklocatie zelfs net iets sneller, omdat men dan al geregistreerd is. Een afspraak plannen kan via coronavaccinatie-afspraak.nl. Alle vaccinatielocaties en openingstijden zijn te vinden op https://www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/.

GGD IJsselland biedt de mogelijkheid voor het ‘boosteren zonder afspraak’, omdat er nu ruimte voor is. “Hopelijk verlaagt vrije inloop de drempel om je toch te laten vaccineren”, aldus Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is deze extra prik echt heel belangrijk om je antistoffen een oppepper te geven. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. Met een boosterprik bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden.”