Afbeelding
Fred Sollie

Bovenkerk weer locatie voor (booster)prikken

Algemeen

KAMPEN - 0=AZWT4ArmVjcenx-eDvey82a_awFW9HbrZ1usQCl7vUMLxB3yfmm-O9oDaEMDoVjpPXfHBynGYi7EEzyCl4-ZjAjVgHvD3kcmask48mZUp3Xtr4dJl4dWi6L8A2TrLsM_U3k&__tn__=-]K-R" tabindex="0" target="_blank">GGD IJsselland  opent komende weken extra vaccinatielocaties, waaronder in de Bovenkerk. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich in de eigen gemeente laten vaccineren. Wethouder Zorg Jan Peter van der Sluis: “We vinden het belangrijk dat mensen in gemeente Kampen en omgeving de mogelijkheid hebben om in Kampen een boosterprik te kunnen halen. Ook een eerste of tweede vaccinatie kun je nu dicht bij huis halen.” 

“Mensen die niet konden of nog niet wilden, hebben nu laagdrempelig de mogelijkheid hier alsnog voor te kiezen. Op deze manier kunnen mensen extra bescherming ophalen, waarmee je niet alleen jezelf maar ook je omgeving beschermt en we de besmettingen kunnen beteugelen. Zo kunnen we zo snel mogelijk weer terug naar het oude normaal.” aldus Van der Sluis.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven.