Annelies Visscher kandideert voor Miss Beauty of Overijssel 2022
Annelies Visscher kandideert voor Miss Beauty of Overijssel 2022 (foto: Maarten van Gemert)

Stoere meid uit Brunnepe is in de race voor Miss Beauty Overijssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
BRUNNEPE – Tussen de kandidates voor de verkiezing Miss Beauty of Overijssel dit jaar, is een stoere Brunneper meid doorgedrongen tot de finale. Annelies Visscher (19) staat op 20 maart als finaliste op het podium in Almelo. De winnares gaat door naar de verkiezing voor Miss Beauty of the Netherlands. Annelies blijkt stoerder te zijn dan haar lieve, schone uiterlijk doet vermoeden.

„Het gaat om het totaalplaatje van uiterlijk en innerlijk,” benadrukt Annelies. De tegenstelling die ze daarin herbergt, vindt ze leuk om uit te dragen. Twintig kandidaten dingen mee. Behalve Anja uit Zwolle en Annelies uit Kampen komen de meeste kandidaten uit de wijde regio Almelo. De hoogste tijd, volgens Annelies, om voor €1,10 naar 3010 te SMS’en: ”Poll Overijssel Annelies”

VeVa
De potentiële Kamper Miss Beauty is bijna klaar met de VeVa-opleiding. De mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) bereidt jongeren voor op een baan binnen de krijgsmacht. Annelies heeft nog geen idee of ze doorgaat naar de AMO of de KMS. In het bedrijfsleven zijn VeVa-afgestudeerden gewild met hun ”goede conditie, discipline en veel andere handige skills”. Binnen de VeVa volgt Annelies de richting ’Grondoptreden’ wat logischerwijs naar de infanterie zou voeren. Hoewel paardrijden een grote hobby van haar is, koestert ze geen droom om bij de cavalerie te gaan.

Carbid
Ofschoon Annelies geboren is in Zwolle, is ze opgegroeid in Brunnepe. Van jongs af zit ze op de melkbus volgens goede Brunneper traditie. Ze begon rond haar tiende op een roze melkbus van 15 liter. Naast chillen met vriendinnen, treedt ze graag op als levend standbeeld voor een tante bij Ventura of ze gaat hoog in de lucht steltlopen. Ze kijkt nu meer en meer naar modellenwerk. Dat lijkt Annelies een leuke kans die uit de Missverkiezing zou kunnen rollen.


Wordt Annelies Visscher de nieuwe Miss Beauty Overijssel? (foto: Maarten van Gemert)

Mis(s)verkiezing
Ze raakte geïnteresseerd in de verkiezing toen ze de afgelopen jaren andere kandidaten volgde op Instagram. Alle finalistes hebben bij een heuse ceremonie een sjerp gekregen met een eerbetoon. De competitie voor Miss Beauty of the Netherlands staat open voor vrouwen van 19 tot en met 27 jaar.
Voor meiden van 15 tot en met 18 jaar is er een verkiezing voor Miss Teen of the Netherlands. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je daarna door naar een internationale verkiezing. Daarnaast bestaan er titels als Miss Earth en Miss Asia Pacific.
Eerder was er een samenwerking met Miss World, een verkiezing die sinds 1951 bestaat, maar sinds 2017 voert de organisatie van Miss Beauty haar eigen koers. Annelies Visscher gaat ervoor. Als totaalplaatje want, geeft ze aan, „waar vooroordelen spelen dat het alleen om ’poppetjes’ gaat, daar gaat het mis met de Missverkiezing”.