Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Repair Café in De Haven geeft spullen tweede leven

· leestijd 1 minuut Algemeen

In deze tijd worden diverse spullen weggegooid bij mankementen, maar het kan ook anders. Met de knowhow van het Repair Café in De Haven aan de Oudestraat 230 kunnen elektrische apparaten en kleding een tweede leven krijgen via een kleine reparatie.

De Poortkerk is vorig jaar begonnen met het opzetten van activiteiten in De Haven. Door de coronacrisis ging dat met horten en stoten, maar in de loop van dit jaar is het steeds meer van de grond gekomen en is er een uitgebreid programma voor jong en oud.
Een van de activiteiten is het Repair Café. In mei dit jaar werd gestart met het Repair Café. “We hebben best veel aanloop gehad, maar het kan beter. Het moet bekender worden”, zegt Adriaan ten Brinke. Hij is namens de Poortkerk coördinator van het Repair Café.

Volgens hem worden er veel spullen weggegooid, terwijl dat soms helemaal niet nodig is. Soms kun je met kleine reparaties de problemen verhelpen.” Ten Brinke noemt als een voorbeeld een babyfoon. “Ik heb het apparaat losgehaald en contactspray gebruikt. Toen deed de babyfoon het gewoon weer.”

Het Repair Café wordt één keer in de maand gehouden van 9.30 tot 12.30 uur. Mensen kunnen dan bij De Haven terecht voor het laten repareren van elektrische apparaten of kleding (verstellen van kleding en het bevestigen van knopen). “’Er is altijd iemand aanwezig met kennis en ervaring. Daarnaast zijn we aangesloten bij Repair Café Nederland. Die biedt ons allerlei ondersteuning”, aldus Ten Brinke.

Het eerstvolgende Repair Café vindt plaats op 11 december. De reparaties worden gratis uitgevoerd, maar een gift wordt op prijs gesteld. Uiteraard dienen mensen wel te betalen voor de materialen die worden gebruikt bij de reparatie. 

Kijk voor meer informatie over de data van het Repair Café in De Haven op: https://repaircafe.org/cafe/repair-cafe-kampen-de-haven/