Afbeelding

Houtspecialist in Repair Café

Algemeen

KAMPEN – In het Repair Café is op 25 januari naast de gebruikelijke reparateurs van vooral elektrische spullen en kleding&textiel ook een houtspecialist aanwezig voor reparatie houten voorwerpen zoals speelgoed, meubels of bijvoorbeeld lampen.

Het Repair Café is blij met de aandacht en waardering voor repareren. De nieuwe campagne van Sire ‘Waardeer het, repareer het’ juichen zij uiteraard zeer van harte toe. Op de site staan filmpjes en tips om zelf aan de slag te gaan met alles wat maar kapot kan gaan. Zelf repareren is erg leuk en kan veel voldoening geven. “Lukt het alsnog niet, dan kun je het voorwerp altijd nog langs brengen. Weggooien kan immers altijd nog!”, aldus de organisatie.

Het Repair Café repareert alles waar een stekker aan zit, mechanische voorwerpen, fietsen en kleding. Te vervangen onderdelen zoals een rits of een nieuwe lamp moet je natuurlijk zelf meebrengen. In ongeveer 75 procent van de gevallen neemt de klant zijn apparaat of kledingstuk weer heel mee naar huis. Dat scheelt enorm in de afvalberg en in productiekosten voor een nieuw product. De kosten? Een vrijwillige bijdrage.

Het Repair Café is gevestigd in de Kringloopwinkel aan de Ambachtstraat 3 en geopend van 10 tot 13 uur.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.