Afbeelding
foto Fred Sollie

Landelijk PlattelandsParlement dit jaar in Overijssel

Algemeen

DALFSEN - Dit jaar vindt het landelijke PlattelandsParlement plaats in Overijssel. Op zaterdag 14 mei staat de Trefkoele in Dalfsen in het teken van ontmoeting, inspiratie en gesprek over de kracht van het platteland. Deze dag is voor iedereen die zich inzet voor de leefbaarheid op het platteland. Initiatiefnemers, ondernemers, gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van plaatselijk belang en andere geïnteresseerden zijn welkom op een dag met workshops, keynotes en de uitreiking van de dorpsvernieuwingsprijs.  

Op het PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Tijdens het debat onder leiding van Sander Schimmelpenninck gaan landelijke en lokale politici en bestuurders in gesprek met initiatiefnemers. Het thema van de dag is ‘Platteland kiest Positie’ en de organisatie is in handen van de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen en de provincie Overijssel. 

Aan de hand van vier verschillende deel thema’s zijn er de hele dag inspiratiesessies, keynotes en workshops. Het volledige programma staat op www.plattelandsparlement.nl. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden op plattelandsparlement.nl.