Afbeelding
Foto: Rolf van Koppen

Kom in de Kas op zaterdag 11 juni

Algemeen

IJSSELMUIDEN – Diverse glastuinbouwbedrijven in de Koekoek openen zaterdag 11 juni hun deuren om te laten zien wat er allemaal groeit in de kassen. Behalve rondleidingen op de bedrijven worden er ook andere activiteiten georganiseerd. De kassen zijn geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Parkeren kan bij de bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.komindekas.nl.

De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Er zijn vernieuwende en nieuwe unieke teeltbedrijven open, je kunt volop kijken, ruiken, proeven van verschillende teelten en producten uit dit mooie tuinbouwgebied. Kijken bijvoorbeeld bij witlofkwekerij Ringelberg hoe hoog de witlof in het donker groeit, bij Uelderink hoe de sla buiten groeit en bij nieuwkomer Kwekerij IJsseltuin met zijn aanbod van vaste planten. 

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Op alle bedrijven is er een extra attractie voor de kinderen. Kijk naar de hommels of naar hoe de paprika’s zelfrijdend naar de schuur en daarna over de achtbaan naar de verpakkingen gaan. 

Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoals zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vactures bij bedrijven in de regio.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44e keer georganiseerd. In de regio IJsselmuiden nemen zeven bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden.