Afbeelding

Beiaardconcert 10 juni Nieuwe Toren

Algemeen Ingezonden

Op vrijdagavond 10 juni gaat het nieuwe seizoen beiaardconcerten op de Nieuwe Toren in Kampen van start. Tot en met 22 juli is er iedere vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur een concert op de klokken.

Het openingsconcert op 10 juni wordt verzorgd door de stadsbeiaardier van Kampen, Frans Haagen. Hij speelt de première van een nieuw stuk, dat in opdracht van de gemeente Kampen geschreven is door beiaardier en componist Geert D’hollander uit Florida (VS). D’hollander heeft al meer stukken geschreven voor de Kamper klokken, die deze avond nogmaals worden gespeeld. 

Het nieuwe werk is geïnspireerd op de eerste cellosuite van Johann Sebastian Bach, en bestaat uit dezelfde delen die Bachs cellosuite ook heeft. Voorafgaand aan ieder deel op het carillon wordt het bijbehorende deel op cello uitgevoerd. Cellist is Jeroen den Herder, docent cello aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam.

Het concert is het best te beluisteren in de luistertuin ‘Het Hof van Breda’, met de ingang aan de Marktsteeg. Daar worden ook de cellogedeelten uitgevoerd. Tevens is er een programmaboekje, koffie en frisdrank verkrijgbaar. Het concert begint om 19.30 uur, maar luisteraars kunnen ook later komen.  

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.