KV DOS vergeet zichzelf te belonen in de laatste competitiewedstrijd

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman zijn ook in de laatste wedstrijd van de veldcompetitie met lege handen achtergebleven. De gelijk opgaande wedstrijd verdiende geen winnaar, maar KVA uit Amstelveen trok uiteindelijk aan het langste eind. De stand werd uiteindelijk 14-18 voor de bezoekers uit Amstelveen.

Het was een tropische dag met een tempratuur rond de 30 graden. Dat het een zware wedstrijd zou worden was vooraf bekend. De wedstrijd kende een verassende wending, want de korfballers uit Kampen konden verassend mee met de nummer 2 van de ranglijst. Het tempo lag bij beide ploegen laag en dat zag je ook terug in de scores. De wedstrijd kwam kwa doelpunten niet echt van de grond en beide ploegen bleven lang op 3-3 staan. De wedstrijd bleef maar gelijk opgaan. Als de bezoekers uit Amstelveen een klein gaatje wisten te slaan, kwam DOS steeds weer terug. De ruststand zegt genoeg over het scorend vermogen van de wedstrijd. De ploegen gingen rusten met een stand van 5-6 in het voordeel van KVA.

In de tweede helft was het wedstrijd beeld niet anders dan de eerste helft. Jordy Hooisma had het lastig tegen zijn tegenstander, waardoor Michaël Jongman genoodzaakt was om iets te forceren. Jongman bracht Remco Brands in. Brands moest voor iets meer stabiliteit in de rebound zorgen.

De wedstrijd bleef maar gelijk opgaan en het was wachten op het team dat voor het eerst een gat ging slaan. Uiteindelijk wist KVA een tik aan de geel-zwarten uit te delen. De Kampenaren konden het uitlopen van KVA niet meer achterhalen. De wedstrijd eindigde in een geflatteerde nederlaag van 14-18 voor KVA uit Amstelveen. ”We hebben een goede wedstrijd tegen KVA neergezet. Zonde dat we ons niet vergeten te belonen en de 3 goals voorsprong naar ons toe te trekken. Het zegt wel wat over de groei die we maken als groep. Op naar een periode van rust en daarna weer lekker fris van start in het nieuwe seizoen”, aldus DOS-trainer Jongman.

Aangezien de wedstrijd niet meer gewonnen kon worden, was er de mogelijkheid om 2 spelers een publiekswissel te geven. Rosalie Korteschiel neemt na jaren in het geel-zwart te hebben gespeeld afscheid van DOS. Wichard van der Kolk kreeg ook een publiekswissel, Van der Kolk gaat op stage in het buitenland. Jordy Hooisma houdt het na jaren in de selectie te hebben gespeeld ook voor gezien en stopt bij KV DOS. De verzorger Pieter de Man neemt na jaren actief te zijn als verzorger afscheid van KV DOS.

Het was een zwaar seizoen voor DOS en het is goed voor ploeg dat de vakantie is aangebroken. Volgend seizoen een klasse lager, maar wel weer met het broodnodige ervaring erbij. Matthijs Bastiaan, Camiel van Keulen en Nikita Lewerissa sluiten volgend seizoen aan bij de selectie.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41