KORFBALTALENTEN SPELEN IN KAMPEN

Algemeen Ingezonden

Op Hemelvaartsdag spelen de grootste korfbaltalenten van Nederland in Kampen een toernooi. Dertien teams uit heel Nederland met de beste jeugdspelers uit hun regio komen dan naar sportpark De Maten, waar KV DOS Kampen / Veltman de gastheer is van dit grote toernooi. Onder hen vier Kamper spelers.

Iedere korfbalregio kent een Regionaal Talenten Centrum. Daar trainen de grootste korfbaltalenten met elkaar in teams waarvoor spelers tot en met vijftien jaar in aanmerking komen. Op Hemelvaartsdag komen deze zogenaamde UTC-15 teams elkaar tegen in een toernooi. Voor de sportliefhebber betekent dat er gekeken kan worden naar wedstrijden op een hoog niveau. Veel spelers, die uitkomen in zo’n UTC-team spelen een paar jaar later in de eerste selecties van hun club. Van de huidige spelers uit het Nederlandse team geldt dat ze allemaal in hun jeugd uitkwamen in het UTC-team van hun regio.

Mooi is dat liefst vier Kamper korfballers opgenomen zijn in de selectie van de regio Randmeren, een regio die grote delen van Overijssel, Gelderland en Flevoland omvat. Het gaat om Jasmijn van Dijk (foto) van KV DOS Kampen / Veltman en om Esmee Streutker, Railey Bart en Jorik Seine van Wit-Blauw / Green Organics.

De wedstrijden op sportpark De Maten beginnen om 10.00 uur en de finale staat gepland om 16.00 uur.