Afbeelding

VDK-SCHOOLKORFBALTOERNOOI WEER VAN START

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Het jaarlijkse VDK-schoolkorfbaltoernooi van Kampen komt er weer aan. Het grootste korfbaltoernooi van de wereld wordt dit jaar van 15 tot en met 19 mei gehouden op de velden van KV DOS Kampen / Veltman.

Het traditionele schoolkorfbaltoernooi is niet weg te denken uit de agenda van de basisscholen in Kampen. Al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw vindt dit toernooi plaats. Populair bij de leerlingen, bij de scholen en ook bij oud-leerlingen. Want, zo wordt er wel eens gekscherend gezegd: “Het schoolkorfbaltoernooi van Kampen is de grootste reünie van de basisscholen.” Op de vijf wedstrijddagen trekken duizenden oud-leerlingen naar het korfbalveld om hun vroegere school aan te moedigen en gezellig bij te kletsen.

Dat doen ze dan tijdens de liefst tweehonderdtwintig wedstrijden die er gespeeld worden. Want de deelname is opnieuw massaal. Iedereen mag immers meedoen bij dit toernooi en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Het is de succesformule die de beide organiserende verenigingen DOS en Wit-Blauw voor geen goud willen veranderen: onbeperkte inschrijving met wedstrijden op zeven verschillende niveaus in een sfeer van gemoedelijkheid en spelplezier.

Via het schoolkorfbal komen ook de nieuwe leden naar de beide korfbalclubs. Korfbal is een grote sport in Kampen met bijna zevenhonderd leden. Afgelopen jaar maakte de korfbalbond bekend dat Kampen in de top tien staat van gemeentes met de beste korfbalcultuur. Het VDK-schoolkorfbaltoernooi maakt onderdeel uit van die cultuur. En dat geldt ook voor de ongeveer honderd vrijwilligers die deze sportweek mogelijk maken.

Dit jaar zullen honderdacht teams wedstrijden spelen. Voor de groepen 5/6, 42 teams, en 7/8, ook 42 teams, worden de voorrondes gespeeld op maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.15 uur. Op vrijdag worden vanaf 18.00 uur de finales afgewerkt. De spelers uit de groepen 3/4 spelen met 24 teams op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur hun korfbalwedstrijden.