Afbeelding
Foto: Errit Drost

Kamper korfbaltalenten in actie bij RTC-Herfsttoernooi

Sport

HOOGEVEEN - Zes korfbaltalenten uit Kampen hebben afgelopen woensdag in Hoogeveen deelgenomen aan het RTC-Herfsttoernooi onder de 15 jaar. Met hun team RTC Randmeren eindigden de Kampenaren als derde in poule B.

Kampen was goed vertegenwoordigd in Hoogeveen. Namens KV DOS Kampen/Veltman kwamen Lars van der Waal, Rick Doorn, Jasmijn van Dijk en Eline Smit in actie en namens Wit-Blauw/Green Organics Nikki Wit en Jorik Seine. De trainers van RTC Randmeren komen allemaal uit Kampen. De trainersstaf werd gevormd door Maarten van Erp en Jordy Last (Wit-Blauw) en Jurie Eeftink (KV DOS Kampen).

Bij het RTC-Herfsttoernooi waren acht ploegen verdeeld over twee poules. Randmeren moest het in poule B opnemen tegen RTC Zaanstad, RTC De Venen en RTC Het Oosten. De ploegen speelden twee keer tegen elkaar. 

In sporthal Activum startte Randmeren met een ruime nederlaag tegen de latere winnaar Zaanstad. Randmeren groeide gaandeweg het toernooi en wist twee keer te winnen van Het Oosten. Tegen De Venen werd beide keren het onderspit gedolven. Een sterke revanche was de verrassende en ruime overwinning op Zaanstad, die hiermee de enige nederlaag kreeg te slikken. 

De enthousiaste korfballers van de Regionale talentencentra (RTC’s) trainen nu om de week verder in Ede onder vakkundige leiding. Hoogtepunt moet dan de Korfbal Challenge zijn, die eind december in Topsportcentrum Rotterdam zal worden gehouden.

Gerard Meijeringh