Afbeelding

KORFBALTALENTEN DOS NAAR NK

Sport

KAMPEN - De C1-selectie van KV DOS Kampen / Veltman heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Na een zeer spannende competitie mocht het team van Wim Visscher en Mark Zwanepol zich kampioen van Oost-Nederland noemen.

De spelers van DOS C1, spelers tussen 11 en 14 jaar, waren in een fel gevecht verwikkeld om de titel. Amicitia Vriezenveen en ASVD Dronten zaten de Kamper ploeg op de hielen. In de laatste competitiewedstrijd moest minimaal gelijk gespeeld worden tegen ASVD om het kampioenschap te behalen. De wedstrijd kon in Dronten lang alle kanten op, maar met veel inzet wisten de jonge korfbaltalenten ASVD in eigen huis op 9-9 te houden. Daarmee was het kampioenschap van Oost-Nederland binnen.

Op 17 juni mag DOS C1 zich meten met de kampioenen van de andere districten. Het Nederlands Kampioenschap is dit jaar in Spijkenisse. Mede dankzij de sponsoren Warmtestore, Van Dijk Bikes en Bemog rijdt er ook een supportersbus met het team mee naar Spijkenisse.

Op de foto staand van links naar rechts: trainer-coach Mark Zwanepol, Daphne Hup, Willemijn Korteschiel, Joanne Plantinga, Iris van Dijk, Nouk Petersen, Lotte Doorn, trainer-coach Wim Visscher

Onderste rij vlnr Twan vd Waal, Thijs Brinkman, Luuk v Schellen, Alwin Kok, Daan Schinkel