Afbeelding
Tennekes

Kamper korfbalpubliek geniet van korfbaltalenten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Voor de derde keer speelde Oranje onder 19 een oefenwedstrijd in Kampen. Maandag werd eerst tegen Wit-Blauw/Green Organics gekorfbald en vervolgens tegen KV DOS Kampen/Veltman.

Het was maandagavond niet zo druk in Sporthal De Reeve als toen het echte Oranje op bezoek kwam. Toch was de sporthal heel behoorlijk gevuld. De toeschouwers zagen eerst dat Wit-Blauw twee keer twintig minuten de strijd aanbond met Oranje onder 19. Daarna was KV DOS aan de beurt.

De organisatie was weer in handen van Cees Visscher. “Je hebt toch een ietwat andere beleving dan vorig jaar, toen er een gemengd Kamper team speelde. Ik vind het heel leuk om wat te organiseren, maar ik wil niemand in de wielen rijden." Visscher doelt daarmee op de degradatiestrijd van KV DOS in de overgangsklasse. Zaterdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen BEP. Daarom wilde DOS graag in de eigen samenstelling spelen. Het maakte voor deze keer niet veel uit. Het Kamper publiek vermaakte zich prima. “Het was een leuk sfeertje. Het Kamper publiek kijkt graag naar mooi korfbal. Of Oranje onder 19 volgend jaar weer komt? Als het aan mij ligt wel, maar het moet geen gewoonte worden. Misschien is het verstandig om af en toe iets te veranderen. Welllicht wat betreft de clinic. En misschien kunnen we gastspelers uitnodigen.”

Fusie

Wat blijft is dat Visscher zowel KV DOS als Wit-Blauw erbij blijft betrekken. Het liefst zou hij zien dat beide clubs fuseren. “Maar niemand durft het initiatief te nemen. Na de laatste derby tussen DOS en Wit-Blauw heb ik tot diep in de nacht zitten kletsen. Dan voel je dat andere mensen het ook willen. Ik wil best een voorzet geven, maar de kar kan ik niet trekken. Dan moet er een speciale commissie komen die dat gaat oppakken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding