Jezus staat aan de deur van je hart en klopt en wil binnenkomen!
Jezus staat aan de deur van je hart en klopt en wil binnenkomen! Foto: met toestemming van Ain Vares (www.ainvaresart.com).

“De oogst is voorbij, de zomer is ten einde… en nog niet gered door Jezus!

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Vele jongeren en ouderen in de kerken zijn nog niet gered, hebben nog niet geloofd in Jezus voor eeuwig leven, vergeving van zonden, en vrede met God. Zij hebben een uitzichtloos leven zonder enige eeuwige betekenis. Zonder de rust in de ziel die Jezus belooft aan iedereen die tot Hem komt.

Zij kennen in hun verstand God uit de Bijbel maar hebben geen enkele notie wie echt Hij is, geen enkel besef van het werk van de Heilige Geest. Dat laatste houden zij voor dwaas. Zij snappen het gewoon niet. En Jezus, ja Hij is Gods zoon en heeft geleden, is gestorven, begraven en na 3 dagen weer opgestaan uit de dode. Verder komt het veelal niet.

Nog meer leren, nog meer onderwijs, nog meer Bijbelstudies, nog meer kerkgang is gewoon verspilde moeite. Het moet tot een beslissing komen om te geloven in Jezus. Alleen dat geeft vrede met God en wordt de Bijbel een open boek.

Het is een zoektocht in de doolhof van het leven, de draaimolen van elke dag. Uren, dagen maanden, jaren gaan als een schaduw voorbij. Zo is ook deze zomer weer voorbij gevlogen. En straks ook de oogsttijd, precies zoals in de voorgaande levensjaren. 

Dit kan niet zo blijven want de tijd dringt, de wereld zal spoedig stoppen met draaien om haar as! Jezus komt terug op de wolken van de hemel. Als je straks Gods stem hoort, de bazuin van de aartsengel klinkt, op dat zelfde moment is het verloren voor altijd... Geen herkansing meer, geen overdoen meer, geen terug meer... Dan is het voor altijd, voor eeuwig besloten... omdat je niet in Jezus geloofd hebt. 

Kom stel het niet uit want er komt een moment dat je gaat sterven en God gaat ontmoeten. En zegt de Bijbel dat het ontzagwekkend (vreselijk) is om deze levende God te ontmoeten zonder dat Jezus tussenbeide komt. Je gaat een keer op je knieën voor de waarheid, voor Jezus en belijden dat Hij Gods Zoon is, of je wilt of niet.

Daarom kun je het oneindig veel beter nu doen! Kom ik deed het ook en de bijgevoegde column spoort je aan om het niet, geen seconde uit te stellen! Weblink naar deze blogpost: http://levendenstromendwater.blogspot.com/2022/09/de-oogst-is-voorbij-de-zomer-is-ten.html