Jezus nodigt je uit naar binnen te komen!
Jezus nodigt je uit naar binnen te komen! Ain Vares

Evangelisatie-actie op het Unieplein Kampen.

· leestijd 2 minuten Ingezonden Ingezonden

Op DV zaterdag 9 april is Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden met een team de hele dag op het Unieplein aanwezig, om het Goede Nieuws te vertellen dat Jezus redt.

Naast Café de Unie, bij de Stadsbrug van Kampen, is ieder welkom bij de evangelisatiecaravan. Er staat een uitnodigend zitje voor een gesprek. Je wordt zonder betaling iets te drinken aangeboden. Naast veel gratis geloofsopbouwende boeken om mee te nemen, zijn er ook gratis Bijbels in allerlei talen en ook kinderbijbels. Samen met een aantal christenen uit Kampen en omstreken wil hij deze dag graag aan ieder die daar voor open staat, uitleggen wat “de ruil op het kruis” betekent.

Er zijn zo’n 200 boekjes met de titel “HET WONDER VAN PASEN” weg te geven, al dan niet met wat paaseitjes en een kaart met betrekking tot Goede Vrijdag. Het leven, sterven en de opstanding van Jezus Christus is voor ons mensen van levens- en stervensbelang. Jezus leerde niet alleen de mens hoe ten opzichte van zijn Schepper en van zijn naaste te leven, maar bovenal dat Jezus Zelf deze weg is gegaan. Hij zei van zichzelf: “Ik bén de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij. Volg Mij!” Jezus Christus zei dat Hij niet kwam om de mensen te (ver)oordelen, maar om te redden. Hij was het volmaakte Offerlam dat de zonde van de wereld weggenomen heeft!

Door Jezus te aanvaarden, als de Enige Die ons kan redden van Gods rechtvaardig oordeel over onze zondige levenswandel, kunnen we genade vinden bij God. “Zijn bloed is tot volkomen verzoening van al onze zonden”, zegt ons de Bijbel. “Voor wie in Jezus Christus gelooft en op Hem vertrouwt, is er geen veroordeling meer”. Omdat wij in zeer chaotische tijden leven en het einde van alle eeuwen op ons is neergedaald, vraagt God aan jou om er haast mee te maken! Want… waar zul je voor eeuwig zijn na jouw dood?  Dat is een zeer indringende vraag die veel jongeren en ouderen diep van binnen bezighoudt. Jezus is daarop het enige antwoord! Hem leren kennen betekent God leren kennen. Door de hele Bijbel heen kunnen we lezen wat er over Hem is opgeschreven.

Al eeuwen vóór Zijn komst op aarde werd geprofeteerd dat Jezus zou komen. In details zijn honderden profetieën in de Bijbel door Hem vervuld. Vele ooggetuigen hebben opgeschreven wat ze meegemaakt hebben toen Hij onder ons mensen leefde en leerde dat Hij alleen ons verzoenen kan met God; hoe Hij geleden heeft en onschuldig vermoord werd aan een kruis, maar opstond uit de dood! Jezus leeft bij God de Vader en zal nog een keer terugkomen. Misschien wel binnenkort, om te oordelen de levenden en de doden. “Ben je daar klaar voor en gerust over?”

Voor ieder die vragen heeft of eens een gesprek wil over wat hem of haar geestelijk  bezighoudt, wordt uitgenodigd om op 9 april langs te komen op het Unieplein Kampen. Als je gebed nodig hebt vanwege ziekte, nood, verdriet, verslaving en zo meer, mag je op elk gewenst moment tussen 11-19 uur langskomen. Wil je van tevoren een tijd afspreken, app dan even op 06-51046981. Dan houden wij daar rekening mee. Ook in onze tijd wil en zal Jezus nog altijd Zijn reddende en genezende kracht laten zien!

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden