Het gehoopte keerpunt blijft uit voor IJVV

Algemeen

HATTEM - Waar iedereen met een IJVV-hart hoopte op een kentering in de wedstrijd tegen Hatto Heim bleef deze uit. Ook in Hattem verloor de IJsselmuider club. Het werd 3-1 voor de thuisploeg en dus vinden we IJVV terug onderaan de ranglijst.

Het vertrouwen bij IJVV is broos. De wedstrijd zaterdag in Hattem begon van beide kanten matig. Niettemin nam Hatto Heim al vrij snel de leiding. Robin van der Ziel maakte de 1-0. De 2-0 viel vlak voor rust. De manier waarop dat gebeurde, is misschien wel tekenend voor de fase waarin IJVV zit. Hatto Heim-speler Twan van Rijssen maakte tussen IJVV-spelers in een sliding die met het nodige fortuin tot doelpunt werd verheven.

IJVV-trainer Emiel Diender: “We zitten momenteel in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen. Dan krijg je dit soort doelpunten tegen.” IJVV maakte na 53 minuten de aansluitingstreffer. Jonathan van Marle scoorde namens IJVV. In de fase die volgde kreeg IJVV kansen via Van Marle, Gerjon van den Berg en Tim Roeland. De 2-2 hing in de lucht, maar kwam er niet. In plaats daarvan werd het 3-1 door een eigen doelpunt van IJVV. De komende speelronde is IJVV vrij. Diender hoopt dat zijn ploeg tijdens deze adempauze geblesseerde spelers ziet terugkomen.