Afbeelding
Foto: Nick de Vries.

Geert Wilders bezoekt Nieuwe Markt Kampen vanwege overlast asielzoekers

Algemeen

KAMPEN - Geert Wilders brengt op zaterdag 10 december 12.00 uur een bezoek aan Kampen, om flyers uit te delen naar aanleiding van de overlast van asielzoekers in de stad. Hij bezoekt de nieuwe markt en stelt in een persbericht een zogeheten ‘asielalarm’ uit te gaan delen. Wat dat is wordt uit het bericht niet duidelijk, maar de PVV zegt te hopen dat vrouwen zich dankzij het alarm iets veiliger voelen op straat.

Het bezoek wordt gebracht in het kader van de grenzen dicht-campagne. De partij stelt in het bericht: “Het Overijsselse Kampen wordt al maandenlang geteisterd door asielzoekers uit het nabijgelegen AZC Dronten. Overlast, intimidatie, inbraak en onlangs een gruwelijke verkrachting door een asielzoeker: het zijn de mensen in Kampen die de prijs betalen voor de opengrenzenpolitiek van dit VVD-kabinet.”

Geert Wilders en Sebastiaan Stöteler, lijsttrekker voor de PVV in Overijssel komen beiden naar de Nieuwe Markt. Geert Wilders: “Het is te gek voor woorden dat Kampenaren zich onveilig voelen in hun eigen stad door asielzoekers die hier de boel verstieren. Ik wil de bewoners van Kampen een hart onder de riem steken want de huidige situatie is onacceptabel.”

Zaterdag 10 december, 12:00 uur. Nieuwe Markt, 8261 GN Kampen

Nick de Vries