Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuw initiatief voor senioren in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Sinds kort is Kampen een initiatief voor senioren rijker: Bij ons Thuis. Initiatiefnemers Henrieke en Linda brengen senioren in contact met buurtgenoten. Zo’n gastvrije buurtgenoot ontvangt gemiddeld één keer per week in zijn/haar huis maximaal 4 oudere mensen. Samen worden gezellige dingen gedaan, die passen bij de interesses van de deelnemers. Koffiedrinken, iets nieuws leren, een spelletje doen, handwerken, computeren, wandelen, koken enzovoort.

Doel van Bij ons Thuis is om mooie momenten voor senioren te organiseren, vertrouwd en dichtbij. Als je ouder wordt, vallen mensen om je heen weg. Nieuwe contacten zijn dan belangrijk. Of, zoals Henk, één van de eerste deelnemers het verwoordde: Het was tijd om nieuwe contacten op te doen. Na het overlijden van mijn vrouw en daarna de coronaperiode had ik te lang in huis gezeten. Ik wilde mezelf een zetje geven en heb me daarom aangemeld’.

In Kampen starten nu verschillende groepjes, onder andere in de Hanzewijk/Brunnepe, Kampen Zuid en bij de Vijverhof. Gastvrije buurtgenoten zijn mensen die het leuk vinden om mensen thuis te ontvangen en samen een activiteit te doen. ‘Ik ben een echt mensen mens. Dan wil je toch iets doen voor mensen met weinig contacten. We doen dingen die de deelnemers en ik zelf leuk vinden. Ik geniet er iedere week weer van’, vertelt Riet over haar ervaringen. ‘En als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd Henrieke of Linda bellen.’

Bij ons Thuis wil graag dat het niet alleen gezellig, maar ook vertrouwd is. Iedere gastvrije buurtgenoot wordt daarom begeleid. Ook krijgen zij een onkostenvergoeding. 

De organisatie vertelt: “Heeft u als senior of als gastvrije buurtgenoot interesse? Dan komen we graag kennis met u maken. Wilt u als senior deelnemen? Dan kijken we of er al een groepje bij u in de buurt actief is. Zo, niet dan zoeken we een gastvrije buurtgenoot en starten we een nieuwe groep op.” Voor vragen: Henrieke 06-48 92 41 98 of Linda 06-39 13 34 94