Gert Harm ten Bolscher
Gert Harm ten Bolscher Foto: foto aangeleverd

SGP presenteert kandidatenlijsten voor Staten en waterschappen

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De komende Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen gaat de SGP met nieuwe kandidaten tegemoet. Huidig gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher voert de lijst voor Provinciale Staten met 32 kandidaten aan. Huidig lid van het waterschapsbestuur in Drents Overijsselse Delta, Jan Visscher, trekt daar de kar en in het waterschap Vechtstromen is Johan Ligtenberg de lijsttrekker.

“We hopen in het waterschap Vechtstromen weer een zetel te krijgen”, meldt het SGP-bestuur. De vorige Waterschapsverkiezingen had de SGP daar te weinig stemmen om een zetel te halen. “Met Johan Ligtenberg staat er iemand met kennis van zaken bovenaan de lijst.”

Dat geldt ook voor het waterschap Drents Overijsselse Delta, waar de ervaren Jan Visscher de kartrekker is. “Jan heeft met zijn kennis de afgelopen jaren in het algemeen bestuur bewezen een gedegen bestuurslid te zijn.”

Op de provincielijst wordt Ten Bolscher gevolgd door Jan Jonker, die zich de afgelopen periode als Statenlid bewezen heeft. Burgerlid Lubbert Talen volgt op de derde plek. Ook hij bewees volgens de fractie zijn kennis en ervaring in de afgelopen periode. 

“Met deze kandidaten aan de top hebben wij een prachtige lijsten voor deze verkiezingen”, laat het SGP-bestuur weten. “Stuk voor stuk zijn het mensen die geruime ervaring hebben en hun kennis en kunde ook in de afgelopen tijd ingezet hebben. We zijn blij dat deze kandidaten er voor willen gaan.”

Lijstaanvoerder Gert Harm ten Bolscher uit Rijssen mocht in de achterliggende jaren namens de SGP deelnemen aan het college van Gedeputeerde Staten. “Met hem hebben en hadden wij de juiste man op de juiste plek”, zegt het bestuur. “Ook in de komende periode kunnen wij op hem rekenen, zowel in de Staten, maar ook als kandidaat-gedeputeerde, mocht dat aan de orde zijn. Het is goed om met hem continuïteit te hebben.”

Lijsttrekker Ten Bolscher is trots op zijn positie op de lijst. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van het bestuur en hoop dat ook van de kiezers te mogen krijgen. Samen kunnen we van Overijssel een nog mooiere provincie maken en daar wil ik mij de komende jaren voor inzetten.”

De nieuwe verkiezingen betekenen het afscheid van Dirk van Dijk, die dan ruim 28 jaar Statenlid was. “We zijn hem dankbaar voor het vele werk dat hij in die lange periode verder heeft”, aldus het bestuur. “Dirk was een factor van belang voor de hele provincie. Nu mag hij in vertrouwen het stokje overdragen aan Gert Harm.”

De hele provinciekandidatenlijst is te vinden op https://overijssel.sgp.nl/actueel/nieuws/sgp-overijssel-kandidatenlijst