Afbeelding
Foto: aangeleverd

ChristenUnie Overijssel presenteert kandidatenlijsten verkiezingen 2023

Algemeen

REGIO - ChristenUnie Overijssel heeft haar selectie bekend voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 2023. Op 15 maart mag in iedere stemgerechtigde stemmen binnen de provincie. Eerder was al bekend dat Renate van der Velde opnieuw de lijsttrekker is van de partij bij de Statenverkiezingen. Zij wordt op nummer 2 gevolgd door een opvallende naam: Zwollenaar Reinier Mulder. Na een lange loopbaan in de gemeentepolitiek maakt hij graag zijn rentree als volksvertegenwoordiger binnen de provincie.

De totale lijst laat een mooie mengeling zien van ervaren namen en vers bloed. Ook vormen alle kandidaten een mooie afspiegeling van Overijssel. Ervaring zien wij terug op plek 3 met huidige Statenlid Sybren Stelpstra uit het Hardenbergse Brucht. Hij wordt gevolgd door Eva Kerklaan-Van der Beek. De jonge politica woont in het Twentse Wierden maar was eerder raadslid in Hellendoorn. Wouter Teeuw uit Almelo staat op plek 5. Teeuw is sinds kort Statenlid en was daarvoor lange tijd actief voor de Almelose fractie.

Reinier Mulder is heel erg vereerd met de voordracht voor de hoge plaats op de lijst. Want al heeft Mulder een lange geschiedenis als volksvertegenwoordiger, hij is nog steeds enorm gedreven: “Ik wil graag een nieuw hoofdstuk schrijven aan mijn politiek levenswerk. Ik zie het als een mooie uitdaging om het middenbestuur dichter bij de Overijsselse inwoners brengen.” De uitdagingen van deze tijd, zoals stikstof, natuurherstel, woningbouw, plek voor water in Overijssel vraagt om oplossingen wat niet zonder de inbreng van de inwoners opgelost kan worden, waarbij stad en regio niet zonder elkaar kunnen.

24 november is er een ledenvergadering waarin de kandidatenlijsten definitief worden vastgesteld.