Afbeelding
Aangeleverd.

Hilde Palland op CDA-kandidatenlijst Tweede Kamer verkiezingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Afgelopen zaterdag is op het partijcongres van het CDA in Veghel is bekend geworden dat Hilde Palland-Mulder - fractievoorzitter van CDA Kampen – definitief op plek 21 staat van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Hilde Palland-Mulder (37) is er blij en vereerd mee. “Er is serieus kans om weer met twee CDA vertegenwoordigers vanuit Overijssel in de Tweede Kamer te komen. Dat is mooi en nodig.” Hilde is de tweede kandidaat vanuit Overijssel na Pieter Omtzigt die op 4 staat.

Het CDA heeft in de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 een verlies geleden van acht zetels en ging terug van 21 naar 13 zetels. In de periode 2006-2010 waren dat er nog 41.

Palland wil in haar campagne inzetten op het thema eerlijke economie en familie en gezin. “Hoe maken we het voor MKB en familiebedrijven makkelijker in plaats van moeilijker om bijvoorbeeld personeel aan te nemen? Het beleid van de afgelopen jaren heeft daar zeker niet aan bijgedragen en ook voor ZZP’ers wordt het er met de wet DBA niet beter op”, stelt zij.

Ook de onderkenning van logistieke betekenis en functie van bijvoorbeeld de regio Zwolle mag wat haar betreft hoger op het prioriteitenlijstje van Den Haag komen. “Bereikbaarheid en doorstroming zowel bij verkeer over de weg als vervoer over water is van belang. Daar moet ook buiten de randstad in worden geïnvesteerd. Er is een gezamenlijke agenda vanuit Noord-Oost Nederland als het gaat om de ontsluiting van Overijssel en Gelderland richting Flevoland en Groningen/Friesland en vaarverbindingen naar en langs Kornwerderzand, met betekenis voor verkeersveiligheid en werkgelegenheid.”

Ook vindt Palland dat het belang van familie en gezin, in welke samenstelling dan ook, meer aandacht verdient. Die moeten veiligheid en een stabiele basis bieden. “Ouders met jonge kinderen kunnen beter tegemoet worden gekomen in de combinatie werk / thuis en aansluiting op het onderwijs. Maar ook de combinatie van werk en zorg voor een naaste als mantelzorger. Dat zijn wat mij de betreft de uitdagingen om de samenleving op een gezonde manier draaiende te houden”, aldus de kandidate.

“Het lijkt mij een hele uitdagende maar ook mooie verantwoordelijkheid om mij daarvoor dagelijks in te zetten in Den Haag,’ besluit Hilde Palland. “Maar we zijn er nog niet. Om daadwerkelijk in de Kamer te komen moeten we er wel met elkaar voor gaan. In de hele regio!”