Afbeelding
foto aangeleverd

Definitieve kandidatenlijst SGP Kampen vastgesteld

Algemeen

KAMPEN - De SGP Kampen heeft haar definitieve kandidatenlijst vastgesteld. De volledige fractie heeft aangegeven om de komende periode weer beschikbaar te zijn. Bertus de Vries, voorzitter van SGP Kampen: “Met deze kandidatenlijst geven we stabiliteit en kwaliteit. Met vertrouwen en in afhankelijkheid van de Heere gaan we naar de komende verkiezingen tegemoet en hopen op een mooi verkiezingsresultaat.”

Na lijsttrekker Bernard van den Belt volgen de raadsleden Klaas van den Bosch, Jan Noorland, Sijmen Nentjes en de commissieleden Erik Jan Vinke en Co Florijn. Op de 7e plek volgt Ferdinand ten Cate, die een coördinerende functie heeft binnen de financiële afdeling van de gemeente Nunspeet. Daarnaast is hij projectleider van diverse onderwijshuisvestingsprojecten binnen Nunspeet. Vervolgens volgt op de 8e plek oud-commissielid en basisschooldirecteur Jan Jaap Karsten.

Bernard van den Belt: “De huidige fractie is een sterk team met inhoudelijk veel kennis van zaken en politieke ervaring. We zijn met z’n allen erg gemotiveerd om meer SGP-invloed in het beleid van de gemeente Kampen te hebben. In het gemeentehuis moet beleid komen dat meer gericht is op de kern.” 

Het bestuur heeft tevens het verkiezingsprogramma vastgesteld. Bertus de Vries: “Dit verkiezingsprogramma is een goede en mooie vertaling van de staatkundig gereformeerde beginselen voor de gemeente Kampen.” Bernard van den Belt: “De SGP is gericht op de kern. We hebben de aandacht voor onze historische binnenstad. Maar we hechten juist ook aan de overige kernen van de gemeente Kampen. Woningbouw is evenredig aan beide kanten van de IJssel. Maar je richten op de kern betekent ook: je richten op dat wat er écht toe doet. Voor de SGP is dat: God dienen, ook in de politiek. Wij zijn gericht op het hart van mensen en willen zuinig omgaan met Gods schepping.”