Afbeelding
Foto: speelpoort

Speeltuin de Speelpoort is dringend op zoek naar vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Speeltuin de Speelpoort al jaren en dag de meest geliefde plek van veel kinderen en ouders in Kampen. Afgelopen seizoen waren er zo’n 300 gezinnen lid van de speeltuin. Een flinke groei waar het bestuur erg blij mee is, maar door een groot tekort aan vrijwilligers dreigt de speeltuin niet meer alle dagen open te kunnen.  

Het is dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Van april tot en met oktober spelen kunnen kinderen er lekker buiten spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes en (groot)ouders kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie. De speeltuin heeft een groot maatschappelijk belang, maar door een tekort aan vrijwilligers lijkt het voortbestaan in gevaar te lopen.

“Afgelopen seizoen zijn er flink wat aanpassingen gedaan om de speeltuin aantrekkelijker te maken, geeft Floorke Jutstra – voorzitter van de Speelpoort aan. We hebben een nieuwe website, inclusief reserveringssysteem gelanceerd, er is een pinautomaat aangeschaft, we zijn actief op social media en hebben diverse activiteiten georganiseerd, het straatwerk is vernieuwd en er zijn diverse toestellen opgeknapt. Dit alles heeft geleid tot een verdubbeling van het aantal leden. Hier zijn wij ontzettend trots op! Alleen het aantal vrijwilligers neemt steeds verder af en dit baart ons oprechte zorgen.”

“Afgelopen jaar heeft een van onze vaste vrijwilligers afscheid genomen. Hierdoor valt er een enorm gat in onze planning. Helaas is het ons nog niet gelukt om onze flexpool van vrijwilligers verder uit te bereiden. Als we komend seizoen geen versterking krijgen, dan zijn wij genoodzaakt de speeltuin meerdere middagen te moeten sluiten. Hopelijk is dit niet nodig en kunnen we de mooiste speelplek van Kampen openhouden, zodat alle kinderen hiervan kunnen blijven genieten, aldus Floorke.”

Om de Speelpoort komend speelseizoen (april – oktober) alle middagen open te kunnen houden zijn ze dringend op zoek naar (vaste)vrijwilligers. Vrijwilligers die (af en toe) een middag in de speeltuin willen zitten en consumpties willen verkopen. En vrijwilligers voor de klusploeg en schoonmaak. Van jonge moeders die hun kinderen willen laten spelen tot gepensioneerden die het leuk vinden om een steentje bij te dragen. Iedereen is welkom! Vrijwilligers die een vaste middag in de week vervullen ontvangen een kleine vergoeding.

Wil jij een bijdrage leveren? Meld je dan nu aan! Kijk voor meer informatie op https://www.despeelpoort.nl/vrijwilligers of mail naar info@despeelpoort.nl