Afbeelding
Foto: foto Rijksmonumenten

Concert Vocaal ensemble Magnificat

Algemeen

KAMPEN - Vocaal ensemble Magnificat geef zaterdag 17 juni een concert in de Broederkerk. Het thema: Magnifieke Motetten uit de Thomaskirche in Leipzig.  Deze koormuziek wordt zelden uitgevoerd en is echt een nieuwe ontdekking voor elke koorliefhebber. 

Het is volgens de organisatie onbegrijpelijk dat motetten van de generatie na J. S. Bach sporadisch worden uitgevoerd. “Daarom is dit programma gericht op het uit de schaduw halen van boeiende componisten als Rolle, Harrer en Homilius die qua stijl tussen Bach en Haydn geplaatst kunnen worden. Allen zijn bedreven in de tekst op de huid zitten en die inventief vormgeven in boeiende muziek.”

Vincent van Laar, die volgens de organisatie bekend staat om zijn subtiele en sprankelende orgelspel zal ook als solist optreden. Wilma van der Wardt, die als cellist veel ervaring heeft en ook meewerkte met gerenommeerde barokensembles, zal weer haar medewerking verlenen. Voor het publiek is er ook een rol weggelegd bij samenzang of wisselzang met het koor. “Het koor kijkt weer uit naar contact met enthousiaste zangers en koorliefhebbers in Kampen en de regio. Want nu het weer kan, is dit weer een mooie gelegenheid.”

Het concert vindt plaats op zaterdag 17 juni, deze keer in de Broederkerk, Broederweg 16 in Kampen. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur. Entree: Volwassenen 10 euro. Kinderen en jongeren tot 17 jaar 5 euro  Gezinskaart 25 euro.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 19 uur geleden