Afbeelding
Foto: Herman ten Berge.

Hervormd Mannenkoor wijkt uit naar De Hoeksteen voor Oranjeconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)
IJSSELMUIDEN – Op Koningsdag hoopt het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst, dat onder leiding staat van dirigent Freddy Veldkamp, weer traditiegetrouw het Oranjeconcert te geven. Het koor wordt bijgestaan door organist Harry Hamer, trompettist Maurice van Dijk en André Pouwer op synthesizer en piano. Dit jaar zal het concert niet in de Oosterholthoeve gehouden worden, maar in De Hoeksteen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het Oranjeconcert is al jarenlang een van de vaste concerten van het Hervormd Mannenkoor. Ook voor veel IJsselmuidenaren is het concert door de tijd heen een vast onderdeel van eerst Koninginnedag en later Koningsdag geworden. Eerste secretaris Siemen Fuite: “De mensen gaan in de ochtend naar de aubade, daarna naar de vrijmarkt en vervolgens naar het Oranjeconcert. De dag wordt daarna afgesloten met de lampionnenoptocht. Zonder Oranjeconcert is Koningsdag in IJsselmuiden niet compleet.”

Van Oosterholthoeve naar Hoeksteen
De Oosterholthoeve was tientallen jaren de locatie waar het Oranjeconcert van het Hervormd Mannenkoor werd gehouden. Het koor heeft nu besloten om uit te wijken naar De Hoeksteen. “In de Oosterholthoeve is goed geluid nodig om het concert over te brengen naar het publiek. Maar de man die dit jarenlang voor ons verzorgd heeft, was deze Koningsdag niet beschikbaar. Ook andere geluidstechnici konden het werk niet overnemen”, legt Fuite uit. Voorzitter Dick Klooster vult aan: “Annuleren was voor ons geen optie. Het Oranjeconcert en het Hervormd Mannenkoor, dat hoort bij elkaar.”

Niet alleen de locatie zal anders zijn dan voorheen; ook het programma gaat iets gewijzigd worden. Het Hervormd Mannenkoor biedt ook dit jaar weer een gevarieerd programma met koorzang, instrumentale intermezzo’s en samenzang. Maar Klooster geeft aan dat bij dit Oranjeconcert meer samenzang van vaderlandse liederen met het publiek zal zijn dan voorheen. “In deze tijd waarin veel gebeurd, wil je de dankbaarheid voor de vrijheid met elkaar beleven.” Fuite vult aan: “Wij komen hiermee ook tegemoet aan de wensen van de bezoekers van onze concerten. Zij willen graag niet alleen luisteren naar stukken van het koor, maar ook samen zingen op Koningsdag.”  

Kaartverkoop 
Tot en met 26 april kunnen in de voorverkoop kaarten worden gekocht voor € 7,50 per stuk. Kaarten kunnen via de website van het koor, www.hervormdmannenkoor.com, besteld worden. Ook kunnen in IJsselmuiden kaarten gekocht worden bij Schrijver Optiek, Markeresplein 9, en Fruithandel G.J. van Lente, Burgemeester Van Engelenweg 155. In Kampen zijn kaarten verkrijgbaar bij Evangelische Boekhandel De Rank, Oudestraat 17.

De kaarten bij de kerk kosten € 10,00 per stuk voor bezoekers vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De deuren van De Hoeksteen zijn om 17.00 uur open. Het Oranjeconcert begint om 17.30 uur. 

Nick de Vries