Alioune (Lune) Diagne vooraf aan de beleving
Alioune (Lune) Diagne vooraf aan de beleving (foto: Maarten van Gemert)

Kunstige dans en muziek tussen kunstige installaties met Lune & Kay (10 foto’s)

Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
IJSSELMUIDEN – ”Werkvertrekken voor de kunst” staat er boven de deur van broedplaats Het Werk. Zaterdagmiddag was de vroegere school aan de Zandbergstraat het domein van Alioune (Lune) Diagne en Kay Ramati. Met respectievelijk dans en basgitaar gaven zij een beleving (performance) tussen de kunstige en bewegende installaties van Douwe Buwalda en Bert van der Sluijs oftewel het kunstenaarsduo work#art.

Achter de muren van de vroegere school aan de Zandbergstraat 2 wordt gebroed op kunst. Bij broedplaats Het Werk gaan kijken, luisteren en lezen gelijk op in de overzichtstentoonstelling van twintig jaar work#art. Tussen de bedrijven (lees: installaties) door worden er belevingen (performances) gegeven: improvisaties van muziek en dans door gelauwerde kunstenaars.

Een paar weken geleden lieten Mark Nieuwenhuis en Remco Menting zich door de installaties inspireren tot een muziekimprovisatie. Deze zaterdag was het de beurt aan Lune en Kay. Een dag eerder troffen ze elkaar voor het eerst en bereidden samen de improvisatie voor. Het publiek bewoog zich veelal mee door de ruimte met de dans- en geluidkunstenaars. Rietje ondersteunt work#art en was ontroerd: „De installaties ken ik heel goed maar ze krijgen nu een heel andere lading.” Tot aan een waterballet van Lune toe.

De beleving start
Kay Ramati legt zich neer met zijn fretloze bas
Douwe Buwalda schrijft met krijt op de grond
Lune & Kay in het frame van het houten scheepje
Lune & Kay tijdens de beleving
Lune & Kay tijdens de beleving
Lune ontdekt het waterbassin
Lune bedekt zijn hoofd in het waterbadje
Lune & Kay tijdens de beleving
Kay, Lune en Douwe bedanken het publiek