Afbeelding
Foto: Tennekes

Nieuwe woningen in Wilsum

Algemeen

WILSUM - In maart 2019 werd de vereniging CPO De Thijs opgericht. Een CPO is een vereniging waar toekomstige bewoners samen verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van hun eigen woning. In samenwerking met de gemeente en een bouwkundig bureau werd door de vereniging gewerkt aan een plan voor 21 woningen. Een rijtje van 6 starterswoningen, 8 woningen 2 onder 1 kap en 7 vrijstaande woningen worden in de komende periode gebouwd. Net voor de bouwvakantie was het plan bouwrijp en er kan nu met bouwen worden begonnen. 

Op maandag 4 september is door Thijs Mijnheer, zoon van Ingrid en Marcel, (symbolisch) met heibedrijf Van Dieren de eerste paal geslagen. Een mijlpaal in het hele proces van voorbereiden, ontwikkelen en kiezen van diverse partijen om de bouw van deze 21 woningen mogelijk te maken. Een belangrijke ontwikkeling voor Wilsum waardoor oud Wilsummers de kans krijgen weer terug te keren naar hun geboorteplaats, starters voor het eerst een koopwoning kunnen betrekken, families weer dicht bij elkaar kunnen wonen en bewoners kunnen doorstromen naar een nieuwe passende woning, waardoor er ruimte ontstaat voor anderen die ook graag in Wilsum willen (blijven) wonen. Het is ook een goede ontwikkeling voor de basisschool, omdat er meerdere leerlingen zich hebben aangemeld en nog zullen aanmelden wat goed is voor de leefbaarheid in Wilsum. 

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16