Afbeelding
Maarten van Gemert

Volgende stap in procedure voor realisatie woningbouw Kennedylaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het college van B&W zet de volgende stap in de procedure om woningbouw aan de Kennedylaan mogelijk te maken. Voor de realisatie van het plan is een herziening van het bestemmingsplan nodig en er moet een omgevingsvergunning afgegeven worden. Het college heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning nu gelijktijdig ter inzage te leggen via de zogeheten coördinatieregeling. Het woningbouwplan van BPD I Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en woningcorporatie deltaWonen omvat een appartementencomplex met 52 appartementen op de locatie van de voormalige bibliotheek.

Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen vanaf 28 september tot 10 november ter inzage in het stadhuis. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl. In deze periode is het mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning. Na afloop van deze inzagetermijn worden eventuele zienswijzen beantwoord en wordt de definitieve herziening van het bestemmingsplan gemaakt. Dit plan wordt voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden in het eerste kwartaal van 2023. 

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft 7 juli jl. besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het woningbouwplan aan de Kennedylaan. Met dit instrument kunnen verschillende procedures die noodzakelijk zijn om de ontwikkeling mogelijk te maken, gecombineerd in één procedure doorlopen worden. Door beide stukken tegelijkertijd ter inzage te leggen, is de procedure overzichtelijker voor belanghebbenden, waaronder ook de initiatiefnemers. Ook geeft dit duidelijkheid over de samenhang tussen beide stukken. Er is sprake van één voorbereidingsprocedure en eventuele beroepen kunnen in één keer behandeld worden.

Samenwerkende partijen

BPD I Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaat in opdracht van deltaWonen het appartementencomplex aan de Kennedylaan bouwen. In het complex worden 29 sociale huurappartementen en 23 appartementen voor de vrije sector gerealiseerd (14 middelduur en 9 duur). Het schetsontwerp voor het complex bestaat uit twee geschakelde gebouwen met in het midden een onderdoorgang voor voetgangers.

Tijdelijke huisvesting Marnixschool

De Marnixschool krijgt een nieuw schoolgebouw aan de Bovensingel. Tijdens de bouw wordt de Marnixschool tijdelijk gehuisvest in het gebouw van de voormalige bibliotheek. De school neemt met ingang van het nieuwe schooljaar haar intrek in dit gebouw. Bij aanvang van het schooljaar 2023-2024 verhuist de school naar het nieuwe schoolgebouw aan de Bovensingel. Het is de bedoeling dat daarna de werkzaamheden voor de bouw van het appartementencomplex starten.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over het collegebesluit.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41