Alwin te Rietstap in gesprek met Kamper CU-leden en ondernemers
Alwin te Rietstap in gesprek met Kamper CU-leden en ondernemers (foto: Maarten van Gemert)

Ondernemers vragen aandacht voor N50 bij bezoek CU-Kamerkandidaat Alwin te Rietstap aan Postuma AGF (4 foto’s)

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN – De fractie van ChristenUnie Kampen heeft woensdagavond samen met Alwin te Rietstap een bezoek gebracht aan Postuma AGF in IJsselmuiden. Te Rietstap, momenteel wethouder in Hardenberg, maakt met een vierde plaats op de kandidatenlijst van de CU goede kans om in de Tweede Kamer gekozen te worden. Hij werd bijgepraat over de uitdagingen waarvoor burgers, bedrijfsleven en politiek in Kampen zich gesteld zien.

Verbreding N50
De N50 is zo’n uitdaging. Deze in de regio veelbesproken autoweg moet zo snel mogelijk worden verbreed naar twee maal twee rijstroken. Daarover waren de aanwezige fractieleden van ChristenUnie Kampen het roerend eens met kandidaat-Tweede Kamerlid Alwin te Rietstap en Erik Postuma en Bert Weever, die het Kamper bedrijfsleven vertegenwoordigden.
De goedkeuring voor de verbreding van de weg naar twee keer twee rijstroken ligt er al en de financiering is ook al rond. De uitvoering werd echter op het laatste moment stilgelegd vanwege de stikstofmaatregelen. Op de weg, die de afgelopen jaren dodelijke slachtoffers eiste, is wel een betonnen geleider aangelegd, maar de situatie blijft onveilig. Vrachtwagenchauffeurs klagen over een zeer smalle rijstrook en motorrijders wijzen op de levensgevaarlijke situatie bij (motor)ongelukken doordat auto’s (intuïtief) niet uit kunnen wijken.

Doorstroming N307
Erik Postuma, eigenaar van de groothandel in groente en Bert Weever, ondernemer en voorzitter van de Industrieclub Kampen, wezen er bovendien op dat een rit van de Flevopolder naar Dronten vaak een half uur langer duurt dan normaal. De aansluiting van de N307 op de N50 loopt vast door de problemen op de N50. „Een goede doorstroming van het verkeer is voor Kampen en de regio essentieel vanwege de vele bedrijven die gebruik maken van, en afhankelijk zijn van, vrachtwagentransport,” stelden zij.
Te Rietstap merkte op dat het goed is om de lijnen richting Den Haag kort te houden. „Daar hebben we elkaar voor nodig,” zei hij, „niet alleen de gemeentes maar ook bedrijfsleven en inwoners. We moeten het samen doen.” Na de gezamenlijke maaltijd en het gesprek kreeg hij nog een rondleiding door het bedrijf.

De bijeenkomst begon met een maaltijd bij Postuma in huis bereid
Alwin te Rietstap wordt rondgeleid door Erik Postuma
Alwin te Rietstap in gesprek met Erik Postuma

Maarten van Gemert

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16