Afbeelding
Foto: Pixabay

Woningbouw Oosterholt-Noord van start in voorjaar 2024

Algemeen

KAMPEN - In het voorjaar van 2024 wordt gestart met de bouw van 18 starterswoningen, 2 appartementen en 5 levensloopbestendige woningen. Hiervoor is op 20 december 2023 een volgende stap gezet door de grond te verkopen aan Holleman Ontwikkeling B.V. 

Naast de locatie die door Stichting Sprank in gebruik wordt genomen, is in Oosterholt-Noord vooral gezocht naar woningen voor kleinere huishoudens, starters en senioren. Daar heeft Holleman Ontwikkeling een mooi ontwerp voor laten maken door I’M architecten. De woningen en appartementen worden alleen verkocht aan mensen die al in de gemeente Kampen wonen. De prijzen worden laag gehouden. Op deze manier krijgen starters de kans om in hun eigen gemeente een woning te kopen.

Start bouw
Als alles volgens planning verloopt, start de bouw van de woningen in het tweede kwartaal van 2024. De woningen zijn een jaar later dan klaar. De tijd tussen opdracht aan Holleman Ontwikkeling en start realisatie is daarmee korter dan 1 jaar.

Wethouder Van der Sluis: “Een mooi aantal woningen op deze plek in IJsselmuiden. Wij zijn heel blij met het ontwerp en zien graag de schop zo snel mogelijk in de grond gaan. Door betaalbare en levensbestendige woningen te bouwen, willen wij de doorstroom op de woningmarkt stimuleren.”

Directeur Holleman: “Het aantal inschrijvingen voor de woningen was ontzaglijk. Het geeft aan hoe veel behoefte er is aan goedkopere, starterswoningen. Het is een bijzonder en trots gevoel als je ziet dat kopers zo blij zijn als ze horen dat ze ingeloot zijn. Fijn dat we op deze manier kunnen meehelpen om de woningnood te verlichten.”

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16