Afbeelding
Foto: Pixabay

Bouw drie woongebouwen en maatschappelijke voorzieningen in Oosterholt Noord

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen gaat samen met Holleman Ontwikkeling en Valuned versneld woningbouw realiseren aan de rand van Oosterholt Noord voor hoofdzakelijk starters op de woningmarkt. Het plan van Holleman Ontwikkeling en Valuned is als beste uit de bus gekomen na een oproep van de gemeente aan marktpartijen om deze locatie samen met de gemeente te ontwikkelen.

In totaal hebben 14 partijen belangstelling getoond voor de ontwikkeling van het woningbouwplan. Na een voorselectie aan de hand van verschillende criteria zijn er 3 partijen overgebleven die een schetsontwerp van het plan mochten aanleveren bij de gemeente. Het college heeft besloten om verder te gaan met het schetsontwerp van Holleman Ontwikkeling en Valuned en een samenwerking aan te gaan voor de realisatie van de woningen en maatschappelijke voorzieningen in IJsselmuiden.

Wethouder voor wonen, Jan Peter van der Sluis: “Het schetsontwerp van Holleman Ontwikkeling en Valuned laat goed de samenhang zien tussen de maatschappelijke voorzieningen en de drie woongebouwen. Het ontwerp is geïnspireerd door een boerenerf. Het plan heeft verschillende doorzichten naar het agrarische achterland en de trekvaartzone en maakt de opzet luchtig. Het is echt wonen tussen en met het groen. We kunnen nu aan de slag om betaalbare woningen voor starters te realiseren in Oosterholt Noord.”

Albert Holtland, wethouder voor grondzaken, is blij met de grote interesse van marktpartijen voor het woningbouwplan in IJsselmuiden. “Het is de eerste keer dat we op deze manier een ontwikkeling in de markt gezet hebben. We denken met Holleman Ontwikkeling en Valuned een goede en ervaren partij gevonden te hebben om de rand van Oosterholt Noord te ontwikkelen. We gaan ons best doen om dit jaar nog een schop de grond in te krijgen.”

De locatie aan de rand van Oosterholt Noord in IJsselmuiden is vorig jaar door de gemeente aangemerkt als plek waar versneld woningbouw gerealiseerd kan worden. Het woningbouwplan omvat circa 20 woningen met daarnaast ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Twee derde deel van de woningen is bedoeld voor starters op de woningmarkt. Deze woningen krijgen een gemiddelde vrij-op-naam prijs van € 235.000.

Eind mei organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden over het woningbouwplan aan de rand van Oosterholt Noord. Op deze avond wordt het plan gepresenteerd en stellen de partijen zich voor.

De gemeente gaat samen met de partijen het schetsontwerp verder uitwerken om te komen tot een stedenbouwkundig plan met daarnaast een plan voor de inrichting van de openbare ruimte.