Plaatsgenoten in actie voor Weissensee4kids (video)

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Diverse plaatsgenoten zijn maandag afgereisd naar Oostenrijk om deel te nemen aan de Weissensee4kids. Vandaag gaven enkele schaatsers alvast een voorproefje op het ijs, zoals wedstrijdrijder Robert van der Meulen die in het filmpje in het blauw te zien is in het tenue van Weissensee4kids. 

Op de Weissensee wordt een alternatieve Elfstedentocht gehouden met evenementen op verschillende dagen. In totaal wordt de alternatieve Elfstedentocht vier keer verreden. Deze tocht is een toertocht over 200 kilometer, (bijjna dezelfde afstand als de Elfstedentocht). Verder genieten de deelnemers van het Blarenbal of Bingo met Jannses, en wordt er vooral veel geschaatst. Het is een mix van gezelligheid en sport.


Op de beelden bij dit artikel is de Aart Koopmans memorial te zien. Een evenement in het teken van de in 2007 overleden Nederlandse zakenman en voorzitter van de Nederlandse schaatsstichting ‘Wintermarathon’. Hij is grondlegger van de Alternatieve Elfstedentocht. Aan deze memorial deden onder andere de wedstrijdrijders Robert van der Meulen (12 dagen geleden nog aan zijn sleutelbeen geopereerd). Van der Meulen rijdt morgen mee voor de Weissensee4kids. Aan de rit van de beelden doet ook de bekende marathonschaatser Garry Hekman mee.

Vrijdag vindt de tweede tocht van 200 kilometer plaats. Hieraan doen diverse plaatsgenoten mee die afgelopen maandag al zijn afgereisd. De delegatie bestond uit ruim 60 deelnemers die samen goed zijn voor circa 90.000 euro aan sponsorgeld. Onder de vlag van Weissensee4kids schaatsen zijn de Alternatieve Elfstedentocht om geld op te halen voor goede doelen.

Deelnemers, zowel volwassenen als jongeren van wie velen uit de regio Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Zwartewaterland en Steenwijkerland komen, stappen aldus de organisatie ‘uit hun comfortzone’. Ze komen op vrijdag 26 januari in actie met als doel om een schaatstocht van 50, 100, 150 of 200 kilometer te voltooien. Het sponsorgeld is volledig bestemd voor het Ronald McDonald huis in Zwolle en St. Orange Babies.

De beelden bij dit artikel zijn van Johan van der Kolk wiens vrouw Åsa meerijdt. Zij zet zich hiermee ook in voor het goede doel en is eventueel te steunen via deze link. Haar doel was het ophalen van 1.500 euro, maar inmiddels zit ze al op 3.000 euro. “Dit had ik nooit verwacht en ik ben jullie allemaal ontzettend dankbaar.”

Voor meer informatie en donaties zie www.weissensee4kids.nl.

Afbeelding