Kampen - Gospelkoor Hodaya Kampen IJsselmuiden.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20230607
Kampen - Gospelkoor Hodaya Kampen IJsselmuiden.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20230607 Foto: Freddy Schinkel

Opwekkingskoor Hodaya viert vanavond 15-jarig bestaan met jubileumconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)
KAMPEN – Opwekkingskoor Hodaya bestaat 15 jaar. Het koor, dat gedirigeerd wordt door Ria van Dijkhorst, gaat dit jubileum vanavond, zaterdag 23 maart, vieren met een jubileumconcert in De Burgwal. Aan dit concert werkt ook de bekende gospelzangeres Elise Mannah mee. De voorverkoop is inmiddels gestart. 

Opwekkingskoor Hodaya werd in 2009 opgericht. De eerste jaren zong het interkerkelijke koor onder leiding van dirigent Anton Jansma. Sinds 2012 is Ria van Dijkhorst dirigent van Hodaya, dat is uitgegroeid tot een koor met ruim zeventig leden. “Vooral de afgelopen anderhalf jaar zijn er veel nieuwe leden bijgekomen”, vertelt bestuurslid Arjen Kattouw. “We hebben zelfs moeten besluiten om een ledenstop in te stellen. Hodaya heeft blijkbaar een dusdanige aantrekkingskracht dat men graag erbij wil horen.” 

Volgens Arjen is het succes van Hodaya niet los te zien van de goede wisselwerking tussen dirigent Ria van Dijkhorst en vaste toetsenist Harrie Stijf. “Zij versterken elkaar. Daardoor weet ons koor een steeds hoger niveau te halen.” Ook geeft Arjen aan dat het koor gegroeid is in ‘het zijn van een gemeenschap’. “We leven met elkaar mee en geven om elkaar. Het omzien naar elkaar, daar wordt veel waarde aan gehecht.” 

Het repertoire van Hodaya bestaat uit opwekkings-, praise- en worshipliederen, die zowel in het Nederlands als in het Engels meerstemmig gezongen worden. “Door middel van onze zang willen wij het geloof in Jezus Christus uitdragen”, zegt Arjen. “Wat dat betreft past de naam ‘Hodaya’ ook heel goed bij het koor. Het is een Hebreeuws woord, dat ‘Prijst God’ betekent. Het is precies datgene wat wij willen doen. Ook bij ons jubileumconcert op 23 maart in De Burgwal.” 

Jubileumconcert

Het jubileumconcert heeft als thema ‘Vol vertrouwen’ gekregen. “We zijn vol vertrouwen in onze Schepper en Verlosser”, licht Arjen toe. “Ook is het de gemene deler van de liederen die we zingen onder begeleiding van de band, die onder leiding staat van onze toetsenist Harrie Stijf.” 

Een deel van de opwekkings- en aanbiddingsliederen zal door Hodaya zelf ten gehore worden gebracht, maar ook Elise Mannah levert als solist een bijdrage aan het concert. “We zijn blij dat zij als bekende zangeres in christelijk Nederland meewerkt aan ons concert. Ze zal zelf een aantal nummers uit haar eigen repertoire zingen, maar ook samen met het koor te beluisteren zijn. Het belooft een avond vol muzikale lofprijzing te worden”, aldus Arjen.

De voorverkoop voor het jubileumconcert is inmiddels gestart. Kaarten voor het concert kunnen besteld worden door een e-mail te sturen naar 15jaar@hodaya.nl. Ook kunnen kaarten gekocht worden bij Evangelische Boekhandel De Rank (Oudestraat 17 in Kampen) of bij Van Enk Shop (Hogehuisstraat 15 in IJsselmuiden). Kinderen en jongeren tot en met 15 jaar kunnen gratis een kaartje ophalen. Elke bezoeker van 16 jaar of ouder betaalt 10 euro voor een toegangsbewijs. Kaarten zijn op zaterdag 23 maart ook bij de kassa van De Burgwal (Burgwal 60) verkrijgbaar. Het concert start om 20.00 uur. 

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 18 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.