Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hervormd Mannenkoor sluit jubileumjaar af met Kerstconcert

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Niek Teune)

KAMPEN – Het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst, dat onder leiding staat van Freddy Veldkamp, geeft op vrijdag 22 december het traditionele Kerstconcert in de Bovenkerk. Naast het Hervormd Mannenkoor zullen verschillende musici meewerken aan het concert, dat om 19.30 uur begint. Kaarten zijn zowel via de website als bij de voorverkoopadressen verkrijgbaar.

Het Kerstconcert in de Bovenkerk vormt voor het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst de afsluiting van het jaar waarin het koor haar 55-jarig bestaan gevierd heeft. “We hebben een feestelijk Passie-Paasconcert gehad in april. Ook hebben we met onze koorleden en aanhang een jubileumfeest gevierd in een restaurant. Daarbij hebben we ook direct stilgestaan bij het feit dat Freddy Veldkamp al 25 jaar onze dirigent is”, vertelt eerste secretaris Siemen Fuite.

Of het Kerstconcert in het jubileumjaar ook extra bijzonder gaat zijn? Fuite: “We hebben speciaal nieuwe vlinderstrikken aangeschaft. Die dragen we bij het Kerstconcert voor het eerst.” Daarnaast gaan bij het Kerstconcert vijf mannen die onlangs lid geworden zijn voor het eerst meezingen. Volgens Fuite gaat dat niet onopgemerkt blijven. “Het zijn allemaal jongvolwassenen. Daardoor heeft ons mannenkoor een frissere koorklank gekregen.”

Aan het Kerstconcert wordt dit jaar medewerking verleend door organist Harry Hamer, pianist Jan Lenselink en bariton Hans Dijkgraaf. Ook de christelijke instrumentale ensembles Animato en Creâte Cantus, die onder leiding staan van Ton Adema en ondersteund worden door organist Marien van de Weg, zullen te beluisteren zijn. Alle musici hebben al eens eerder meegewerkt aan een concert van het Hervormd Mannenkoor. “Van beide kanten is het in het verleden goed bevallen. Allemaal wilden ze graag weer meewerken. Het zijn publiekstrekkers”, legt Fuite uit.

Voor het Kerstconcert is een afwisselend programma samengesteld, waarin ruimte is voor zowel muziek als (samen)zang. Fuite: “Het is een programma dat mensen van het Hervormd Mannenkoor gewend zijn. We zingen bekende liederen, waarvan een klein deel in het Engels. We gaan ook een aantal nieuwe stukken zingen. We hopen op een mooie avond.” Wie niet in staat is om naar het Kerstconcert te komen, kan het Hervormd Mannenkoor op 23 december nog beluisteren in de Dorpskerk in IJsselmuiden.

Kaartverkoop                                                                                     
De deuren van de Bovenkerk gaan om 19.00 uur open. Het Kerstconcert start om 19.30 uur. In de voorverkoop kunnen kaarten voor 7,50 euro besteld worden via www.hervormdmannenkoor.com. “Het concert moet voor iedereen laagdrempelig blijven. We houden de prijs laag. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, die ook uitgenodigd worden voor de concerten”, aldus Fuite.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij een aantal voorverkoopadressen. In IJsselmuiden zijn dat Schrijver Optiek (Markeresplein 9) en Fruithandel G.J. van Lente (Burgemeester Van Engelenweg 155). In Kampen kan bij Evangelische Boekhandel De Rank (Oudestraat 17) een kaartje gekocht worden. Aan de deur van de kerk kosten toegangsbewijzen 10 euro per stuk. Voor kinderen tot en met 12 jaar oud is het Kerstconcert gratis toegankelijk.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16