Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters. (foto: Maarten van Gemert)

Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto’s)

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
KAMPEN – Vorig jaar overleed Hanneke Peters-Kuijer, een bevlogen Kamper amateurkunstenares. Schilderen was één van haar passies naast zich inzetten voor de samenleving. Dinsdag 6 februari zou ze 75 jaar geworden zijn. Op die dag startte een expositie van haar schilderijen in woonzorgcentrum Margaretha aan de Burgwal. Deze week loopt de expositie ten einde.

Zaterdag 3 februari werd de expositie officieel geopend. In de voorafgaande dagen had familie van Peters de expositie ingericht zoals vastgelegd in onderstaande fotoreportage. „Allerlei momenten kwamen terug,” aldus schoonzus Liesbeth Kuijer. Zij vroeg Jan Visser, voorzitter van Verenigde Gasthuizen, om te exposeren. Tot deze week zijn een aantal schilderijen van Hanneke Peters te bewonderen op de eerste verdieping in het atrium van Margaretha op dinsdag- en donderdagmiddag. Groepjes zijn na afspraak welkom.

Hanneke Peters-Kuijer is geboren in Den Haag en kwam in 1985 met man en kinderen naar Kampen. Naast haar werk in het basisonderwijs is ze altijd maatschappelijk betrokken geweest. Ze was actief bij onder andere Unicef, InnerWheel Kampen en Stedelijk Museum Kampen. Ook was ze mantelzorger voor haar buurvrouw. Hoewel Peters van jongs af aan bezig was met tekenen en creatief bezig zijn, kreeg ze pas op latere leeftijd een voorkeur voor schilderen.

Naast expressieve werken schilderde Peters graag portretten. Ze hield van experimenteren en mixed media. Ze ging de uitdaging aan om haar acrylverf schilderijen te combineren met zand, wollen draden, krantenknipsels, krijt en textiel. Hanneke Peters-Kuijer was productief en heeft een flink aantal schilderijen nagelaten. Ze verdienen bijna allemaal een plekje aan de muur, aldus de familie. Voor een aantal schilderijen is dat gerealiseerd in Margaretha. Aan de muren van Margaretha hangt tot en met donderdag 28 maart het werk en daar is de familie trots op. In de woorden van schoonzus Kuijer: „Een mooie herinnering aan moeder en grootmoeder Hanneke Peters-Kuijer. Een prachtige vrouw.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding