Fox Five.
Fox Five. Gratis Scheper

Verenigingen Brunneper Bongerd zoeken elkaar op

· leestijd 4 minuten Algemeen

KAMPEN - De koorleden van Vox Five zetten zich op zaterdag 21 mei samen met verenigingen van de wijk Brunnepe/Hanzewijk in voor een muzikale en gezellige ontmoetingsmiddag met buurtbewoners van de Brunneper Bongerd en omgeving.

Naast het organiseren van een leuke, muzikale happening gaat het deze middag ook om een samenbindend evenement. De bewoners worden uitgenodigd tot een nadere kennismaking met het koor en de wijkverenigingen. Aan deze middag zullen onder andere de stichting Behoud Brunneper Bongerd, de stichting Lemka, de wijkvereniging Brunnepe/Hanzewijk, de Brunneper Oranjevereniging en de bijenvereniging Kampen hun medewerking verlenen. Voor kinderen zijn er volop activiteiten georganiseerd, zoals het versieren van cupcakes, ketting rijgen met macaroni, een springkussen en meer. De ontmoetingsmiddag vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de Brunneper Bongerd, Noordweg 129 in Kampen en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Welke verenigingen zijn van de partij? Op deze pagina stellen zij zich voor!

Bijenvereniging Kampen en omstreken

De bijenvereniging is actief in Kampen en de omliggende dorpen IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, Zalk, Vollenhove en Genemuiden. De bijenvereniging Kampen e.o. heeft twee bijentuinen; één in het hart van de Brunneper Bongerd (de Rieteweg) en één aan de zogenaamde Stadsweijden in het Stadspark. De bijenvereniging bestaat 92 jaar en heeft 26 leden. Vanaf mei is er elke donderdagavond een bijencursus. Belangstellenden zijn welkom. website:www.bijenverenigingkampeneo.nl. Een educatieve bijenstal staat dan ook op de wensenlijst, maar dat hangt samen met het behoud van de Brunneper Bongerd. Tijdens de ontmoetingsmiddag kun je bij ons natuurlijk van alles te weten komen over het ijverige bijenvolk.

Brunneper Oranje Vereniging (B.O.V.)

De B.O.V. is opgericht in augustus 1923. Sindsdien worden er in Brunnepe feestelijke activiteiten georganiseerd door de vereniging. Eén keer per maand organiseert de B.O.V. een bingo in het wijkcentrum Reyersdam en in samenwerking met de Kamper Oranje Vereniging (K.O.V.) wordt de lampionnentocht georganiseerd. Sinds 3 jaar houden we een G-disco voor koningsdag. Uiteraard hebben wij ook onze feestelijke activiteiten op koningsdag zelf, die dit jaar in en rond het wijkcentrum Reyersdam hebben plaatsgevonden. Wij als ‘Oranje Vereniging’ zijn natuurlijk van mening dat de reveille op koningsdag niet mag ontbreken. Op 21 mei kunt u voor meer informatie terecht bij de bestuursleden van ons kraam in de Brunneper Bongerd.

Stichting Behoud Brunneper Bongerd

De Stichting Behoud Brunneper Bongerd, kortweg stichting 3B, is begin 2015 opgericht met als doel woningbouw in de Brunneper Bongerd tegen te gaan en de oorspronkelijke bongerd te herstellen. Voor de toekomst wil Stichting 3B samen met de buurt, andere Brunnepers en organisaties in de wijk werken aan herstel en verantwoord beheer van de bongerd, als onderdeel van de groene long die de gemeente nastreeft. Stichting 3B denkt ook mee met andere organisaties om van heel Brunnepe een leefbare wijk te maken. De activiteiten op 21 mei passen uitstekend in ons streven en wij hebben het initiatief daartoe met beide handen aangegrepen een bijdrage te leveren (www.behoudbrunneperbongerd.webnode.nl).

Stichting Behoud Erfgoed Brunnepe

De Stichting Behoud Erfgoed Brunnepe, kortweg BEB, is in 2010 opgericht met als doel de oorspronkelijke structuur en het gebouwde en andere erfgoed van historisch Brunnepe te behouden. Ze maakte met succes bezwaar tegen sloop van de paardenstal op de voormalige gemeentewerf aan de Beltweg en voorkwam sloop van de boerderij St.Nicolaasdijk 153. BEB verzette zich ook tegen woningbouw in de Brunneper Bongerd en richtte daartoe samen met bijenvereniging en buurtbewoners de Stichting Behoud Brunneper Bongerd op. Ze is nu met de gemeente in de slag over de parkeergarage bij de Buitenhaven en probeert nu samen met andere organisaties Brunnepe ook voor de toekomst leefbaar te houden. www.stichtingbehouderfgoedbrunnepe.nl.

Wijkvereniging Brunnepe-Hanzewijk

De wijkvereniging staat voor het belang van haar wijk. De activiteiten bestaan uit het exploiteren van ons wijkcentrum 'Reyersdam' met als doel ‘het bevorderen en verrichten van de maatschappelijke en sociaal–culturele vorming en vrijetijdsbesteding van jeugdigen en volwassenen’. Wat wij willen weten is: wat speelt er in de wijk? Waar kunnen wij hen bij helpen? In het wijkcentrum Reyersdam hangt ook een ideeënbus waarin u uw klachten of ideeën kunt deponeren. Daarnaast is er een inloop spreekuur op de eerste vrijdag van de maand van 13.00 tot 13.30 uur. Op 21 mei staan wij daarom ook in de Brunneper Bongerd met onze wensboom waar buurtbewoners hun wensen, klachten, ideeën en suggesties aan kunnen hangen.

Stichting LeMKa

Leven met kanker. Tijdens, maar ook na de ziekte. Hoe doe je dat? Het inloophuis van Stichting LeMKa (Leven Met Kanker) is een ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met kanker. Gasten vinden er een luisterend oor van mensen die hetzelfde is overkomen. LeMKa is er voor alle niet-medische vragen die gasten hebben rondom kanker. Het Inloophuis van Stichting LeMKa is gevestigd aan de Noordweg 129 in Kampen. Het is geopend op: dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30; vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur Wilt u meer weten? Neem gerust contact op, we vertellen graag wat we doen. Kijk voor contactgegevens en informatie op onze website: www.lemka.nl.

Vox Five, een koor vol passie

Ruim 70 mannen en vrouwen, 5 stemgroepen en een mix van bijzondere arrangementen maken van Vox Five een niet alledaags koor. Het koor is in september 2008 opgericht vanuit de filosofie ‘Je hoeft niet te kunnen zingen om bij een koor te komen, want zingen kun je leren'. Het gaat er vooral om lekker met elkaar muziek te maken en daaraan heel veel plezier te beleven. Vox Five is oorspronkelijk gestart als popkoor, maar onder leiding van dirigent en muzikaal genie Anton Jansma in de ruim zeven jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een stevig Kamper koor met een breed repertoire. Het koor heeft nog plek voor leden. Zie: www.voxfive.nl.

Weggeefschuur Kampen

Winkelen met een dichte portemonnee. Dat kan in de Weggeefschuur aan de Noordweg 146-2 (tegenover Lemka). In de Weggeefschuur kunnen mensen die van een minimum moeten leven, gratis kleding en speelgoed halen. De Weggeefschuur is er voor iedereen. Er wordt niet naar je banksaldo gevraagd, als je iets kunt gebruiken mag je het meenemen. De Weggeefschuur is in week 20 niet alleen op woensdagmorgen en donderdagmiddag geopend, maar is ook zaterdag 21 mei speciaal geopend tijdens het evenement van Vox Five. Ons assortiment bestaat uit: kleding, schoenen, speelgoed, gordijnen, boeken enz. Kijk voor meer informatie op www.weggeefschuur.nl of volg ons via facebook weggeefschuur.