Afbeelding
Nick de Vries

Welzijn in Kampen en De Kern gefuseerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Welzijn in Kampen en De Kern gaan samen verder. Daartoe hebben beide partijen op 12 oktober een fusieovereenkomst getekend. Het samengaan levert meerwaarde op voor de organisaties, maar met name ook voor de mensen in de gemeente Kampen. Beide organisaties behouden in Kampen hun vertrouwde gezicht, maar zij gaan samen voor betere dienstverlening en efficiëntere bedrijfsvoering.

In het afgelopen voorjaar startten Welzijn in Kampen en De Kern met een onderzoek naar de mogelijkheden voor verdere samenwerking. Dat initiatief werd ingegeven door het feit dat er al langere tijd steeds intensiever werd samengewerkt. De bestuurders van beide organisaties verwachtten dat een nieuwe stap in die samenwerken voordeel zou kunnen opleveren. Dat werd nader onderzocht in een aantal werkgroepen en bijeenkomsten. Daarin hebben medewerkers, vrijwilligers en cliënten een aantal thema’s nader onder de loep genomen, onder meer inhoud, gebouwen, ict, techniek, personeel en communicatie.

Naar aanleiding van de rapportage uit de werkgroepen konden de besturen van beide organisaties onlangs de conclusie trekken dat het fuseren van beide organisaties inderdaad belangrijke meerwaarde oplevert.

In het onderzoek naar de mogelijkheden stond het voordeel voor de inwoners van de gemeente Kampen voorop. Oppervlakkig gezien zullen de mensen weinig merken van de fusie: de namen van de beide organisaties blijven hetzelfde. En de medewerkers van beide organisaties blijven als bekende gezichten in de gemeente gewoon hun werk doen. Een aantal verbeteringen is misschien minder zichtbaar maar wel essentieel. Zo komt er meer onderlinge verbinding. Signalen kunnen snel worden doorgegeven en ook deelnemers en cliënten kunnen makkelijker worden geholpen. In het veranderende werkveld is het belangrijk om de deskundigheid van medewerkers en vrijwilligers goed bij te houden. Dat lukt beter door gebruik te maken van elkaars knowhow en de scholingsmogelijkheden van de grotere organisaties.

Er zijn ook praktische voordelen. Samengevat komt dat neer op samen meer doen voor hetzelfde geld. Zo kan er bijvoorbeeld voordeliger gewerkt worden op het gebied van ondersteunende diensten zoals personeelszaken, financiën, automatisering en beheer van gebouwen. Ook biedt de grotere organisatie meer stabiliteit om eventuele schommelingen in de financiën op te kunnen vangen. En ander werk achter de schermen kan ook beter en voordeliger, zoals het meten van kwaliteit en resultaat en scholing van beroepskrachten en vrijwilligers.

Door deze fusie werken Welzijn in Kampen en de Kern samen met Jeugd ggz onder één directie. Deze drie stichtingen werken in het gemeentelijke domein van jeugdzorg, WMO en participatie. Waar mogelijk wordt de verbinding gevonden, met alle partners in het sociale domein, om samen zorg, ondersteuning en aandacht te bieden; licht als het kan, zwaar als het moet. En altijd lokaal, dicht bij het thuis van de mensen.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05