Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van IJsselheem

Algemeen

KAMPEN - Woonzorgconcern IJsselheem heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht, Marja van Strien uit Gouda. De nieuwe toezichthouder volgt Elly van de Bijl op, die na de officiële zittingsperiode van acht jaar afscheid nam. Per 1 december 2016 zal Van Strien aantreden.

Na een positief advies van de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad heeft de Raad van Toezicht besloten dat Marja van Strien de kandidaat van hun keuze is. Van Strien is momenteel programmadirecteur Connecting Mobility bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en heeft veel ervaring als directeur in de (semi)publieke sector. In deze functies was zij verantwoordelijk voor complexe veranderprocessen. Daarnaast heeft zij ervaring als toezichthouder, waaronder op dit moment bij een jeugdzorginstelling in de regio Arnhem. Van Strien is niet afkomstig uit of bekend met de ouderenzorg, buiten haar persoonlijke omgeving. Haar motivatie om te kiezen voor een toezichthoudende functie bij een grote ouderenzorginstelling als IJsselheem is dat zij graag een steentje bijdraagt aan de invulling van de cliëntgerichte ouderenzorg waar de mens en niet het systeem leidend is.

Nieuwe accenten

Waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht, Sylvia van der Laag, geeft aan dat Marja van Strien zich tijdens de sollicitatiegesprekken heeft laten kennen als een open en betrokken persoonlijkheid, met een onafhankelijke denkstijl.