Afbeelding

Kampen zet samenwerking met Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds voort

Algemeen

KAMPEN - Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Kampen kunnen weer vier jaar vooruit. De gemeente Kampen tekent vrijdagavond 3 maart, tijdens de Sportverkiezingen 2016, voor een verlenging van de samenwerking. “Dankzij deze fondsen kunnen alle kinderen in Kampen meedoen aan sport of culturele activiteiten en dat vinden we belangrijk”, aldus wethouder Geert Meijering.

Meedoen met een sport, cursus of activiteit is goed voor het zelfvertrouwen en eigenwaarde van het kind. Het geeft veel plezier en zorgt voor contact en vriendschap met andere kinderen. Soms is er thuis geen geld om het lidmaatschap te betalen en kunnen kinderen niet meedoen. Deze gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Kampen.

Met behulp van de fondsen hebben in 2016, 196 kinderen kunnen sporten en konden 66 kinderen deelnemen aan culturele activiteiten. De meest populaire sport- en beweegactiviteiten op dit moment zijn voetbal, zwemlessen en korfbal. Scouting, klassiek ballet, piano- en gitaarles worden bij cultuur veel aangevraagd. Per jaar stelt de gemeente Kampen 20.000 euro beschikbaar voor het Jeugdcultuurfonds Kampen en 15.000 euro voor het Jeugdsportfonds Kampen.

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Kampen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kampen en Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Overijssel. Wilt u de fondsen ondersteunen of bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan op www.jeugdsportfonds.nl en www.jeugdcultuurfonds.nl.