Afbeelding
Aangeleverd.

Jesse Klaver gestolen in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bij de Stadsbrug is afgelopen weekend de banner van GroenLinks gestolen. De banner in een metalen frame hing ter hoogte van het zebrapad aan de Kamper kant van de stadsbrug. Om de banner met frame los te krijgen, hebben de dader(s) volgens de partij stevig gereedschap nodig gehad. "Het lijkt dus een bewuste actie tegen GroenLinks en geen kwestie van onnozel vandalisme. Dat maakt het voor GroenLinks des te ernstiger."

De dader(s) blijken in het bijzonder geïnteresseerd te zijn geweest in de banner met Jesse Klaver van GroenLinks, want van andere politieke partijen hangen de banners er nog wel. Nieke Jansen: "Het is een herhaling van zetten. Voor de zoveelste keer is een banner van GroenLinks gestolen, terwijl alle andere banners en een leeg frame er nog hangen. Een domme en respectloze actie vind ik het."

De partij geeft aan dat het voor hen bittere ernst is. De plek waar de banner hing, is een locatie waar politieke uitingen mogen worden geplaatst. GroenLinks vindt het van groot belang dat iedereen zich zo vrij kan uiten, en voelt zich daarin nu weer gehinderd. Bovendien jaagt het de afdeling op kosten. Er is aangifte gedaan bij de politie. "Misschien is op de camerabeelden te zien wie de banner losmaakte en meenam. GroenLinks roept de dader(s) op om de aangerichte schade te herstellen. Als de banner met frame uiterlijk woensdag voor 22.00 uur weer op de plek hangt of terug is gebracht bij de HuisKamer van GroenLinks (Voorstraat 1) zal de aangifte worden ingetrokken. Ook roept GroenLinks mensen op die iets gezien hebben om dit te melden via info@groenlinkskampen.nl."