Afbeelding
KWF

KWF Kankerbestrijding zoekt wijkhoofden voor IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - In de gemeente Kampen is er een grote groep vrijwilligers die zich ieder jaar weer actief inzet voor KWF Kankerbestrijding. Om het werk van KWF in de wijken van IJsselmuiden te kunnen voortzetten zijn dringend zes nieuwe wijkhoofden nodig die helpen bij het organiseren van de jaarlijkse collecte. Het gaat onder andere om de volgende wijken: Het Meer, Groenendael, Oosterholt Noord en Zeegraven. Geïnteresseerden kunnen mailen naar heidi_bijl@hotmail.com.

Wijkhoofd in IJsselmuiden

Een wijkhoofd stuurt de collectanten in zijn of haar buurt aan. Onder zijn of haar leiding gaan de vrijwilligers (10 à 15 mensen) in de collecteweek (eerste week van september) goed geïnformeerd en optimaal gemotiveerd langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. De taken van een wijkhoofd bestaan uit: het maken van de wijkindeling en zo nodig zorgen voor aanvullingen hierop, contacten onderhouden met de collectanten en collecte-coördinator, werven en inzetten van nieuwe collectanten, zorgdragen voor de inning en telling van de collecte volgens het vier-ogenprincipe, na afloop van de jaarlijkse collecte de collectanten bedanken, collectebestand bijhouden en deelnemen aan de jaarlijkse collecte van KWF-afdeling Kampen.

Jos van de Weerd, voorzitter van KWF-afdeling Kampen: “Wij zijn ontzettend blij met de collecte in onze gemeente en bijzonder dankbaar dat zoveel mensen zich hier ieder jaar weer belangeloos voor inzetten. Ook dit jaar willen we natuurlijk ook in IJsselmuiden de collecte voortzetten en daarom zijn we hard op zoek naar zes nieuwe wijkhoofden. Wijkhoofden zijn van groot belang en onmisbaar in de organisatie van de collecte. Zo sturen wijkhoofden de collectanten aan, houden ze het overzicht waar wordt gecollecteerd en dragen ze zorg voor de afwikkeling van de collecte. Zonder wijkhoofden in IJsselmuiden, geen collecte in IJsselmuiden! Daarom zij we hard op zoek naar zes wijkhoofden in IJsselmuiden. We zoeken enthousiaste en communicatieve mensen die met ons hetzelfde doel voor ogen hebben: minder kanker, meer genezingen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Wie zich inzet voor KWF Kankerbestrijding investeert in leven.”