Afbeelding

Uitbreiding bedrijventerrein Spoorlanden kan doorgaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

DEN HAAG - De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan over de ingestelde beroepen tegen het bestemmingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Spoorlanden. Tegen het bestemmingsplan waren 9 beroepen ingediend door omwonenden van de uitbreiding. Deze zijn allen ongegrond verklaard, waardoor de gemeente de uitbreiding definitief kan realiseren. De gemeente is blij met dit resultaat.

In april van dit jaar had de Voorzitter van de Afdeling al een verzoek om voorlopige voorziening afgewezen, waardoor er gestart kon worden met de aanleg van het bedrijventerrein. De gemeente is druk bezig met de werkzaamheden voor de uitbreiding van bedrijventerrein Spoorlanden. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van lokale ondernemers om hun bedrijf uit te breiden. Ook nieuwe vestiging van lokale bedrijven is mogelijk met deze uitbreiding. Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven eind 2018 hun activiteiten starten op het nieuwe deel van het bedrijventerrein.

In IJsselmuiden zijn voor nieuwe vestiging van lokale bedrijven of uitbreiding van reeds gevestigde bedrijven geen uitgeefbare kavels meer beschikbaar. De gemeenteraad van Kampen heeft in december 2016 het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld. Dit plan maakt de ontwikkeling mogelijk van 7 hectare bedrijventerrein aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden, tegenover het huidige bedrijventerrein Spoorlanden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de 1e fase zitten in een afrondende fase. De afgelopen maanden zijn zand- en puinfunderingen aangebracht voor kavels en wegen. Afgelopen week zijn twee duikers geplaatst in de waterschapssloot. Na de kerstvakantie zal er nog enige tijd zetting van het zand op de kavels plaatsvinden, waarna ze worden afgevlakt op de definitieve hoogte. De bedrijven kunnen hierna gaan bouwen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden