Afbeelding
Fred Sollie

Sail Kampen biedt kansen voor bedrijfsleven

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN – Frans van der Kolk, namens Sail Kampen belast met het binnenhengelen van sponsoren voor het grootste maritieme evenement tijdens de Paasdagen, is een tevreden man. Waar de organisatie tijdens de vorige editie veel moeite had om geld vanuit het bedrijfsleven los te krijgen, zijn ondernemers dit jaar beduidend guller. "Nu hebben we daar als organisatie ook wel wat beter over nagedacht", zo stelt hij. "Ondernemers willen best sponsoren, maar ze verwachten daar wel iets moois voor terug."

"We worden natuurlijk ook steeds professioneler in onze aanpak en dat vertaalt zich in de groeiende belangstelling", stelt Van der Kolk tevreden vast. Tijdens de vorige editie bleef de teller steken op 'slechts' veertig mille aan sponsorgelden. Dit jaar lijkt de 'sky the limit'. Blijkbaar gaat het economisch ook allemaal beter. "Dat, en onze tegenprestatie spreekt ondernemers veel meer aan", zo weet hij. "VIP-kaarten voor de vlootschouw, VIP-catering, VIP-kaarten voor de feesttenten met bijzonder gasten zoals de Edwin Evers Band en Dré Hazes, het werkt allemaal mee. Vanuit de overheid zijn de Gemeente Kampen en de Provincie Overijssel hoofdsponsors, waar wij erg trots op zijn. Daarnaast zijn de BJG Groep, VDK Installatiegroep, Green Organics, Rabobank IJsseldelta, Regelink Schoothandel, Zonnegilde, ROC Kampen en Brugmedia doorgedrongen tot de hoofdsponsorgroep. Maar ons streefbedrag hebben we nog niet bereikt, dus we verwelkomen nog graag nieuwe sponsoren."

Sponsoring
Het is voor een onderneming niet bijster moeilijk om geld uit te geven. Zo heeft de plaatselijke wijkvereniging of de voetbalclub ieder jaar opnieuw behoefte aan een financiële bijdrage van het bedrijfsleven. En nu schaart Sail Kampen zich ook in die rij. Het evenement probeert ondernemers met speciale sponsorpakketten te verleiden. Met circa 230.000 bezoekers in 2014 en veel media-aandacht, spreekt het evenement steeds meer ondernemers aan. Bovendien heeft de organisatie er dit jaar alles aan gedaan om ondernemers enthousiast te maken. Zo kan het bedrijfsleven deelnemen aan het Business Event Kampen, kan het relaties uitnodigen voor de speciale VIP tent, of kan het in ruil voor een bedrijfsuitje op een van de klassieke schepen een sponsorbijdrage leveren.

De website van Sail Kampen schotelt de gulle ondernemer een scala aan mogelijkheden voor. Hoofdsponsor ben je voor 25.000 euro, 'kapitein' voor 12.500 euro, 'stuurman' voor 7.500, 'bootsman' voor 5.000 en 'matroos' voor 2.500 euro. Is dat allemaal te prijzig, dan kun je voor 1.000 euro ook nog 'vriend' van Sail Kampen worden. "We hopen dat er veel kapiteins op één schip komen", zeg Van der Kolk lachend. Als 'vriend' moet je het wel met heel wat minder tegenprestaties doen. Wil je omringd worden door eigen vrienden, werknemers, familie of relaties, dan boek je als bedrijf ook een 'iets' groter sponsorpakket. Van der Kolk: "Zo hebben we ook een speciaal 'Bedrijfsuitje-arrangement' bedacht. Dat slaat erg aan!'

De ondernemer die de start van Sail Kampen volop wil beleven reserveert een zakelijk totaalarrangement. Dit is inclusief toegang tot het Business Event in de middag, een heerlijk vlootschouwdiner vanaf 17.30 uur aan boord van één van de schepen, én toegang tot het VIPdeck tijdens het grootse openingsconcert vanaf 20.30 uur in de feesttent op het Burgemeester Berghuisplein. "Om van te watertanden", besluit Van der Kolk.

Business Event Kampen
Ondernemers beginnen het Sail weekend goed door op vrijdagmiddag 30 maart deel te nemen aan het Business event dat plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal van Kampen. Het wordt een interessant economisch congres voor ondernemers, sponsoren en andere betrokkenen vanuit het bedrijfsleven en overheid. De middag is geheel in nautische sferen, in de geest van de Hanze en in stijl van het evenement. Gastspreker is Heico van der Blonk (lector duurzame en circulaire economie Windesheim) die spreekt over het thema 'Duurzaamheid en Circulair ondernemen'. "Wij laten zien dat de Gemeente Kampen koploper is in verduurzamen in de regio en dat wij de ambitie hebben om hier nog meer mee te doen", vertelt Van der Kolk. Ook zal er een prikkelende dialoog plaatsvinden tussen wethouder Geert Meijering en gedeputeerde Eddy Van Hijum. Voormalig wedstrijdzeiler Hans Bouscholte (Volvo Ocean Race) sluit de middag af.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39