Afbeelding
Dik Leusink

Geslaagd Sponsorvoetbaltoernooi VSCO’61 met spetterende afsluiting

· leestijd 2 minuten Algemeen

Zaterdag 16 juni vond voor de dertiende keer het Sponsorvoetbaltoernooi van VSCO’61plaats op sportpark De Heughte. De organisatie was weer verheugd dat er dertig sponsorteams hadden ingeschreven om op een sportieve manier de degens met elkaar te kruisen. De omstandigheden waren voortreffelijk, onder niet te tropische temperaturen en met soms een lekker briesje konden de mannen en vrouwen op een half veld in zeven-tegen-zeven lekker aan de bak.

Voor de kinderen van de deelnemers en bezoekers waren diverse speeltoestellen uitgestald en zo konden zij zich ook prima vermaken. Verder was er weer een schminkdame aanwezig en die toverde weer menig mooi prentje op het gezicht van de jongste kinderen. Voor de inwendige mens zorgde zoals gebruikelijk Kings Grill Kippen. De familie Schaftenaar neemt altijd keurig op tijd met hun bakwagen met heerlijke kip hun plaats in naast het altijd gezellige terras. Geheel in de sfeer van de gezonde vereniging konden de deelnemers ook een appel of mandarijn pakken. De aanwezige vrouwen werden verrast met een pakketje beschikbaar gesteld door DA Drogisterij Janssen uit Elburg.

Om half twaalf opende sponsorcommissievoorzitter Christiaan Mulder het toernooi en begonnen de poulewedstrijden. Er werd in 5 poules gespeeld met ieder 6 ploegen. De titelverdediger van 2017, Vika Bedrijfswagens was weer van de partij en dat gold ook voor andere voormalige kampioenen zoals Kwakkel’s Groente & Fruithandel en DKW Woonvision.

Al met al werd er fanatiek gestreden en werd al snel duidelijk welke teams wat in hun mars hadden en goede kans maakten op eventueel succes. Rond half vijf was bekend welke ploegen er door gingen naar de finaleronde en dat waren: AW Personeelsdiensten, Bakkerij Spijkerboer, De Bloemenhof, DKW Woonvision, KGS Diamond Tools, Kolthoorn & Smit, Kwakkel’s Groente & Fruithandel en Vika Bedrijfswagens. Na de achtste en halve finales gespeeld te hebben, streden AW Personeelsdiensten en DKW Woonvision om de eerste plek en Kwakkel’s Groente & Fruithandel en Vika Bedrijfswagens om de derde plek. In de finale moesten uiteindelijk strafschoppen de beslissing brengen. DKW Woonvision trok aan het langste eind door de strafschoppenserie met 6-5 te winnen en eiste zo de cup voor de tweede maal na de toernooiwinst in 2010 op. Kwakkel’s Groente & Fruithandel won met grote cijfers (5-0) van Vika Bedrijfswagens en legde zo beslag op de derde plaats.

DKW Woonvision met o.a. de selectiespelers Martijn Pluim, Rick Sleurink, Remco van ’t Hul en nieuwbakken VSCO’61-lid Henk Elskamp in de gelederen waren in extase. Samen met de eigenaren en aanverwanten werden ze naar het hoofdveld gedirigeerd om met trots voor de sponsortoren te poseren waarop hun reclamebord hangt. Hier werd de cup overhandigd en de overwinning vereeuwigd op de foto.

Het feest kon nu echt losbarsten met een verloting met als hoofdprijs een mooie fiets en aansluitend muziek. De deelnemende ploegen zochten op het terras een gezellig plekje om nog even na te praten en gezellig bij elkaar te zitten. BPM Media & Entertainment Facilities verzorgde inmiddels de muziek en er was een spetterend live optreden van zanger Dennis Wiltink die zijn publiek op het terras goed in beweging kreeg. Deze buitengewoon gezellige en sfeervolle afsluiting van een geslaagde dag schonk de organisatie veel voldoening.

Zo rond de klok van half tien was het mooi geweest en werd de dag afgesloten. De organisatie is veel dank verschuldigd aan iedereen die dit Sponsorvoetbaltoernooi weer mogelijk heeft gemaakt, zowel de vrijwilligers als de sponsors en ziet nu al uit naar de veertiende editie in 2019.