Afbeelding

Ventura organiseert theatrale stadswandelingen door binnentuinen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tijdens het vorige Stadscafé Kampen zijn plannen gemaakt voor nieuwe arrangementen in de binnenstad. De bedenkers hiervan hebben niet stilgezeten, want twee arrangementen zijn nu al te boeken via www.visitkampen.nl/tickets. Op 13 juli presenteert Ventura een theatrale stadswandeling, er zijn biketours vanaf 15 juli en vanaf september kun je ook iedere zaterdag met Ecotours mee op wandeltour langs de ‘verborgen’ stadstuinen in de oude binnenstad.

Op zaterdag 13 juli zijn bezoekers welkom op de Botermarkt en drie sfeervolle binnentuinen waar ze op het terras van elke locatie kunnen genieten van een muzikale, theatrale voorstelling. Onder begeleiding van een gids worden de volgende ‘theaterlocaties’ aangedaan: de binnentuin van restaurant Magreet aan de Burgwal met “Oorlogswinter”; de binnentuin “Espagnol” in de Boven Nieuwstraat met “uit de oude doos in de jaren ‘30”; de binnentuin van restaurant “Het Gouden Hart” aan de Koornmarkt met “Stars & Stripes” en het plein(tje) van de Botermarkt met “De Jantjes”.

Fietsen en wandelen langs stadstuinen
Vanaf 15 juli biedt Ecotours iedere maandag een prachtige biketour. Lekker fietsen door het groen en het buitengebied van Kampen met een persoonlijke tourcoach. Bij elk natuurgebied krijgt je uitleg over het ontstaan en de beplanting van het gebied. En op driekwart van de route kan je genieten van een picknick met biologische- en streekproducten op een idyllische locatie midden in de stadsnatuur. Vanaf september kun je ook lopend langs de ‘verborgen’ stadstuinen in de oude binnenstad van Kampen met een persoonlijke tourcoach. Bij elke tuin krijgen de deelnemers uitleg over het ontstaan van de tuin en de beplanting. Natuurlijk is er tijd voor koffie, thee met een Kamper lekkernij in een tuinkamer bij één van de tuinen. En aan het einde van de drie uur durende tour krijgt iedereen een heerlijke lunch met biologische en streekproducten in een gezellig etablissement. Dat kan ook. Meer informatie over deze en andere arrangementen staat op www.visitkampen.nl.

Reserveren
Tickets voor de arrangementen zijn te bestellen via het nieuwe online reserveringssysteem op www.visitkampen.nl/tickets. De arrangementen zijn tot stand gekomen na het Stadscafé Kampen, dat onlangs werd georganiseerd om de binnenstad economisch te versterken. Hiervoor wordt ondersteuning geboden door de Provincie Overijssel, Gemeente Kampen, OVK, Vastgoedtafel Kampen en Kampen Marketing.