Afbeelding
Fred Sollie

Ruim 80 deelnemers aan Kamper Stripspektakel

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het Kamper Stripspektakel, dat zaterdag 17 augustus wordt gehouden, telt dit jaar ruim 80 tekenaars/scenaristen.

Organisator is Kampenaar Paul Reichenbach. Hij ziet de forse deelname als het bewijs dat het Stipspektakel is uitgegroeid tot een evenement waar je als striptekenaar bij wilt zijn. Aan publieke belangstelling is evenmin gebrek. Hooguit kan het weer spelbreker zijn, hoewel het geluk doorgaans aan de zijde is van het Stripspektakel. Meer nog dan mooie bezoekerscijfers zegt Reichenbach de sfeer top te vinden. “Het publiek dat van strips houdt is vaak heel gezellig. Dat geldt ook voor de striptekenaars die heel benaderbaar zijn.” Tijdens het Kamper Stripspektakel zijn illustratoren aanwezig van kinder- en prentenboeken, striptekenaars en uitgevers. Ook tref je er fanclubs en informatiestands. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten en ook worden er workshops gegeven.

Rolstoel

Tijdens het Kamper Stripspektakel van dit jaar presenteren we het stripalbum ‘Je kunt meer dan je denkt’. Dat album gaat over twee kinderen in een rolstoel, over de moeilijkheden die ze tegenkomen, maar ook over de vele mogelijkheden die ze ontdekken om zelfvertrouwen te krijgen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het is gebaseerd op de cursus die is ontwikkeld door Kees-Jan van der Klooster van K-J Projects. Hij nam niet alleen het initiatief voor deze strip, maar organiseert met zijn team tijdens het stripspektakel een speciaal rolstoelparcours, waar valide en minder valide kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen.

Meer informatie over het Kampers Stripspektakel met een overzicht van alle deelnemers is te vinden op www.kamper-stripspektakel.nl.