Afbeelding
Foto: aangeleverd.

De Theoloog & de Vinoloog; een wijnreis door ons religieuze heden en verleden.

Cultuur Ingezonden

Je bent van harte welkom bij de workshop over de eeuwenoude relatie tussen religie en wijn. Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen je woensdagavond 24 maart mee op een wijnreis door ons religieuze verleden en heden. Tijdens die reis hoor je niet alleen over het belang van kloosterordes voor de wijnbouw, bijbelse verhalen over wijnen het gebruik van wijn in de kerkdienst, maar ook over religieuze namen en aanduidingen op wijnetikettenen het formaat van champagneflessen. Ook ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven!

Door wie?:Leon van den Broeke, professor aan de Theologische Universiteit Kampen,Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam en wijnliefhebber in opleiding & Esther Meijer, Registervinoloog en wijndocent, weinig kennis van, maar wel geïnteresseerd in religie.

Voor wie?:Iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen religie en wijn,en tussen wijn en religie;er is geen instapniveau. Iedereen kan meedoen.

Wat?:Het nader verkennen van de verhouding tussen religie en wijn door informatie, verhalen en door te ruiken en proeven.

Wanneer?:Woensdagavond 24 mei, van 19:30-22:00 uur Waar?:Proeflokaal Anywine | IJsselmuiden

 Informatie en opgeven: info@anywine.nl